of 61441 LinkedIn

Wethouder Enschede weg om 'toekomst binnen CDA'

Ze wil verder binnen het CDA en vertrekt wegens persoonlijke omstandigheden, zo luidt de verklaring over de wethouder.
1 reactie
Wethouder Myra Koomen (CDA) van Enschede stopt. Ze wil zich oriënteren op een verdere loopbaan binnen haar partij. Die reden en persoonlijke omstandigheden hebben haar ertoe gebracht haar wethoudersfunctie neer te leggen.
Onder vuur
De gemeenteraad is dinsdagavond door burgemeester Peter den Oudsten op de hoogte gebracht van haar besluit. Koomen, sinds 2006 wethouder met onder meer arbeid en inkomen in haar portefeuille, lag al onder vuur. Eind vorige week kondigde ze aan met zorgverlof te gaan, maar dat bleek niet te kunnen voor een wethouder. Een paar dagen later meldde ze zich ziek.
 
Geen raad, wel een lezing
Maandag was ze afwezig tijdens de raadsvergadering maar gaf ze wel een lezing op de Universiteit Twente en werd ze gezien in de stad. Dat schoot diverse fracties in het verkeerde keelgat.
 
Motie van wantrouwen

Raadsleden vonden ook al langer dat de wethouder niet naar hen luisterde. Daarom werd er een motie van wantrouwen klaargemaakt, maar die werd maandagavond niet ingediend omdat Koomen niet kwam opdagen. De indieners wilden dat zij zich politiek zou verantwoorden.

 

Hart en ziel

Den Oudsten zei dat het college haar vertrek betreurt en dat de wethouder zich met hart en ziel heeft ingezet voor de stad. Het CDA komt met een nieuwe wethouderskandidaat.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Nobby (animal cop) op
Bijzonder dat een bestuurder denkt recht te hebben op regelingen die niet bestaan. En zich dan ziekmeldt en eigenlijk gewoon haar gang gaat. Dit wordt niet van ambtenaren gepikt en ook niet van bestuurders. Hopelijk was ze wat in de war. Dat gaan namelijk een keer over. Als het een weloverwogen keuze is geweest, moet het CDA vrezen voor een ongeleid projectiel in de partij.