Advertentie

Wethouder doet aangifte van bedreiging

Wethouder Jaap van Waveren heeft aangifte bij de politie gedaan wegens bedreiging en intimidatie door een burger uit zijn gemeente.

09 augustus 2013

Wethouder Jaap van Waveren van de gemeente Wijdemeren heeft vrijdag bij de politie aangifte gedaan van bedreiging en intimidatie. Woensdag zou een inwoner van de gemeente hem ernstig hebben bedreigd tijdens een gesprek over een al jarenlang slepend conflict tussen de gemeente en die inwoner.

Norm overschreden

De gemeente Wijdemeren zei vrijdag in een verklaring dat ,,er een norm wordt overschreden als bestuurders of medewerkers worden bedreigd.'' Daarom is aangifte gedaan. Een woordvoerster van de gemeente wil niet zeggen over welk conflict het gaat. Van Waveren heeft onder andere bouwzaken en waterbeheer in zijn portefeuille.

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

John Brouwers / zelfstandig juridisch adviseur
Ik probeer al jaren aangiftes te doen van, bedreigingen met de dood, bedreiging met opzettelijke vernieling, vernieling gepleegd door kind met skelter, belaging al jaren, vernielingen van spiegels, maar een hulp officier van justitie uit Gelderland, Elst, frustreerd iedere aangifte hetzij door hem te weigeren op te laten nemen,hetzij geen onderzoek te doen.

Kennelijk moet je, zo blijkt uit de opsomming in het artikel, wethouder of andere hoogwaardigheidsbekleder zijn.
H. Wiersma / sr. beleidsadviseur (gepens.)
Het zal wel een gesprek onder vier ogen zijn geweest, dus zonder ambtelijke bijstand en getuige.
Hugo Carsten / Particulier
Daar is ook een andere kant van het probleem. Men moet ook eens het provocerende gedrag van ambtenaren etc onderzoeken. En voila, de oorzaak van bedreigingen is dan snel gevonden.
Bert Kuiper / Oud wethouder
Goed dat er aangifte is gedaan. Norm inderdaad overschreden. Kijk maar wat mij is overkomen op 16 juni 2008. Gegijzeld samen met vier ambtenaren op stadhuis Almelo. Gelukkig goed afgelopen. Mirjam Pool schreef er een boek over : Procedures en pistolen.
Edo Haan / Voorzitter Wethoudersvereniging
Goed dat er aangifte is gedaan. Zou altijd moeten gebeuren als de norm overschreden wordt. De Wethoudersvereniging heeft al eerder aandacht gevraagd voor (veel voorkomende) bedreiging van wethouders en andere bestuurders.
Advertentie