Advertentie

Wethouder die sekssites bezocht krijgt bijna 3 ton

Albert Kok was een halfjaar wethouder in Oldebroek toen hij werd betrapt op het bekijken van sekssites. Hij krijgt vier jaar wachtgeld.

10 mei 2012

Oud-wethouder Albert Kok (ChristenUnie) uit Oldebroek, die in februari van dit jaar opstapte nadat hij betrapt was op het kijken naar sekssites, krijgt bijna drie ton aan wachtgeld mee. Dat meldt dagblad De Stentor.

Werkdruk
Volgens het college van B en W van de gemeente Oldebroek heeft Kok recht op vier jaar wachtgeld. Het bedrag wordt betaald uit de Algemene reserve, schrijft de krant. De oud-wethouder had afbeeldingen van ontblote vrouwen bekeken. Nadat dat bekend werd, zei hij dat de werkdruk hem boven het hoofd steeg. Een woordvoerder verklaarde destijds dat er een 'onwerkbare situatie' ontstaan was. Daarop stapte Kok op. Kok was een halfjaar wethouder in Oldebroek.
 


Reacties: 15

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

mevr abels / 75 jarige
schandalig een half jaar werken en dan zo`n salaris vind u het raar dat we in geld nood zitten, we worden door de gemeente`s belast en door Den Haag ga het eens bij de opmakers halen en dat van zo`n partij die met een vingertje naar iedereen uitsteekt
Boris
Dan kan hij het geld gebruiken om tijdens het wachten de daad bij het ...tja, beeld..te voegen. Voor drie ton kan je je aardig laten verwennen mijnheer "Cock"
ww-er
CDA moet eigenlijk heten DPVKMBENSS. De party voor kindermisbruik en sexschandalen. Zo ziet ik op dit moment al burger het CDA een groot sexverhaal.
Wiering
Hallo mevrouw Spies,

Ik heb drie ton voor uw schijnbaar tekort op de CAO voor gemeenteambtenaren gevonden!

Deze volksverlakker verdiend toch geen drie ton door naar een beetje porno te kijken en daarna zeggen dat hij last heeft van hoge werkdruk.

Het moet toch niet gekker worden in dit land.
Willy
Ik ga hier van "KOK" halzen....
Niek / jurist
Hallo gemeente Onderbroek, ik wil graag naar de vakante wethouderspost solliciteren, ha ha.
Rob Jonkman / wethouder
De nuancering lijkt hier wat te ontbreken. Een wethouder die aftreedt of moet aftreden krijgt een uitkering met een maximale duur, maar moet wel solliciteren. Als gemeente reserveer je dan wat je over vier jaar maximaal kwijt bent, als de wethouder niet eerder een andere baan heeft gevonden. De indruk dat een gouden handdruk wordt verleend is onjuist, maar het bericht in de krant doet het altijd leuk natuurlijk....
gerrie
Betaalde sex noemen ze dat
Wouter / adviseur
Vind het, behalve om de reden van aftreden, een wat raar verhaal. Bij mijn weten is de duur van de uitkering normaliter gelijk aan de tijd van het wethouderschap, maar tenminste twee jaar en ten hoogste vier jaar. Tenzij deze voormalig wethouder al eerder wethouder was, kan hij dus nooit vier jaar wachtgeld krijgen. Maar goed, twee jaar is ook best lang. Maar hopen dat hij snel ergens anders aan de slag kan. Dan kost het de gemeenschap niet zoveel geld.
Wouter / adviseur
De eerste zin van mijn reactie is niet helemaal juist. Ik wilde zeggen: "Vind het, naast de reden van aftreden, een wat raar verhaal."
O. ten Hove
Jonkman@ Waarom het verschil tussen een ambtenaar en een wethouder. Als een ambtenaar een sexsite bezoekt tijdens werkuren, dan is ontslag door eigen schuld vaak aan de orde en dan is het géén ww maar gelijk de bijstand mits hij geen werkende partner heeft...
criticus
@ dhr Jonkman.

U bedoelt dat dat in de regels staat. Voor de gewone burger geldt echter dat ontslag door eigen schuld reden geeft om géén uitkering te krijgen. En anders een keihard lik op stuk beleid; elke maand moet je sollicitatiebrieven laten zien, anders wordt je gekort.

Volgens mij werkt dat bij oudbestuurders toch iets anders....eigenschuld of niet doet er niet, er is altijd recht op wachtgeld of lik op stuk beleid bij niet solliciteren is er niet.



Tja ieder is gelijk, maar de een is meer gelijk dan de ander!
H. Bril / Opservator Bestuurders
Even voor alle duidelijkheid. Rob Jonkman is wethouder (Christenunie) in de gemeente Opsterland.



Hij probeert een geloofsbroeder te redden van het goddeloze pad waarop hij is beland. Maar...op deze manier wordt er niemand gestraft broeder maar vindt er na ongeoorloofde sexuele verrijking ook nog een keer financiele verrijking plaats. Onze schepper zal het laatste oordeel moeten vellen, maar als dit soort smeerkezen vergiffenis krijgt dan stuur mij na dit aardse leven maar naar een ander hiernamaals als deze schurken.
Ruud Mank / Beleidsmedewerker
Hoe word je op een aangename manier snel rijk in crisistijd.
HMC van Heusen-Smulders / Managementondersteuner Algemeen & Communicatie
En de maatschappij maar opdraaien...

Ik snap werkelijk niet waarom wij zouden moeten bezuinigen als dit soort praktijken mogelijk blijven. Rechtsongelijkheid en pluchevertroeteling! Waar is dat voorbeeldgedrag? In Oldebroek kan vanaf nu dus niemand meer worden ontslagen voor het bekijken van dergelijke sites. Je geeft gewoon aan dat de werkdruk je boven het hoofd uitsteeg; prima casusmateriaal! Wat laat deze gemeente een steek vallen; ronduit walgelijk! Ga eens langs de Voedselbank en leg dit eens uit met droge ogen aan de mensen die de eindjes aan elkaar proberen te knopen en nog nooit een misstap hebben begaan!

Regels, beleid of waaronder je dit ook schuift, er is geen enkele rechtvaardiging voor! Maar let op de diverse berichtgevingen, ook deze "zonnekoning" komt weer ergens op het zachte pluche terecht!
Advertentie