of 59147 LinkedIn

Wethouder Den Bosch weg na rijden onder invloed

De Bossche wethouder Jos van Son is vrijdag opgestapt omdat hij woensdagavond is betrapt op het rijden met te veel drank op.
Reageer

De Bossche wethouder Jos van Son is vrijdag opgestapt omdat hij woensdagavond in Rosmalen onder invloed van alcohol met zijn auto een tuin in was gereden. In een brief aan de gemeenteraad schrijft hij vrijdag dat hij is betrapt op het rijden onder invloed. ,,In verband met mijn functie en verantwoordelijkheid heb ik geoordeeld dat ik mijn wethouderschap per direct moet beëindigen'', aldus de wethouder van de lokale partij Rosmalens Belang.

Alcoholcontrole

Het ongeval gebeurde volgens de politie woensdagavond rond 18.00 uur aan de Eikenburglaan. Vanwege het vermoeden dat de bestuurder had gedronken werd hij meegenomen naar het politiebureau. Een alcoholcontrole maakte duidelijk dat de wethouder te veel had gedronken. Hij kwam uit op een promillage van 1,3 terwijl 0,5 het maximum is voor weggebruikers.

 

Professionele hulp

Tegenover het Brabants Dagblad erkende de wethouder vrijdag dat hij een alcoholprobleem heeft en professionele hulp heeft gezocht. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.