Advertentie

Wethouder biedt excuses aan voor subsidiekwestie

Wethouder Kool was zich van geen kwaad bewust over zijn bestuursfunctie bij de Willem Dreesstichting. Den Haag geeft ook subsidie aan de stichting.

18 oktober 2013

De Haagse wethouder Henk Kool (Sociale Zaken) heeft donderdagavond excuses aangeboden aan de gemeenteraad. De Telegraaf meldde donderdag dat Kool jaarlijks 7000 euro subsidie verstrekt aan de Stichting Willem Drees Lezing, waar hij zelf in het bestuur zat. Die nevenfunctie had hij niet gemeld, en dat had wel gemoeten, gaf Kool toe. Hij verdedigde de subsidie echter.

Vriendjespolitiek

Kool kreeg felle kritiek uit de gemeenteraad. De Haagse PVV beschuldigde hem van belangenverstrengeling, de SP sprak van vriendjespolitiek. De Willem Drees Lezing wordt sinds 1990 ieder najaar gehouden. De stichting wil de aandacht voor de betekenis van oud-premier Drees voor de verzorgingsstaat levendig houden. Dit jaar hield premier Mark Rutte de lezing. Hij verdedigde er afgelopen maandag zijn idee van de participatiesamenleving.

Zitting Haagse collegeleden 

De gemeente Den Haag steunt de stichting omdat Drees als premier in de hofstad zetelde, er woonde en er wethouder is geweest. Volgens Kool hebben Haagse collegeleden sinds de oprichting van de stichting in het bestuur gezeten. ,,Zodoende heb ik deze functie bij mijn aantreden ook op mij genomen'', aldus de wethouder.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kaas !
Hoe gaat de NOS, het PR bureau van de Pvda, dit rechtbreien?

Karel
Lezing en diner kosten 14.000 euro. Er mag van uit worden gegaan dat de spreker (MP Rutte) met een bescheiden attentie ( max. 50 euro) is beloond. Dan hebben Kool c.s. heel wat weggeprikt.



Kool is ook kampioen dienstreizen. Zeker de helft van de tijd zit hij in het buitenland, bij voorkeur in andere werelddelen. Onbegrijpelijk dat de gemeenteraad zoiets pikt. Waar blijven de PVV of Groep De Mos nou?
Advertentie