Advertentie

Wethouder Amersfoort gooit bijltje erbij neer

Hoewel het college demissionair is, stapt wethouder van 't Erve van Amersfoort op.

09 januari 2013

 Wethouder Sebastiaan van 't Erve van Amersfoort heeft woensdag met onmiddellijke ingang zijn taken neergelegd. De bestuurder is ernstig teleurgesteld in de Amersfoortse politiek en verwacht dat het niet mogelijk zal zijn om voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 tot een stabiel bestuur voor de Utrechtse stad te komen.

Raadsdebat
Dat schrijft Van 't Erve (GroenLinks) in een brief aan de raad. Het raadsdebat van dinsdagavond heeft voor de wethouder de deur dichtgedaan, stelt hij. Amersfoort zit al sinds eind vorig jaar met een demissionair college van B en W, nadat de VVD het vertrouwen in coalitiepartner GroenLinks had opgezegd.

 
Minderheidscoalitie 

Om uit de impasse te komen, huurde de stad de Overijsselse oud-commissaris van de Koningin Geert Jansen in. Die adviseerde een minderheidscoalitie te vormen van GroenLinks, D66, CDA en ChristenUnie met gedoogsteun van een lokale partij. Dinsdagavond besloot de raad echter nog een nieuwe poging te doen om een meerderheidscoalitie te vormen onder aanvoering van de PvdA.

Politiek klimaat

,,De Amersfoortse politiek blijkt op dit moment onvoldoende in staat boven zichzelf uit te stijgen. Het debat heeft deze voor mij ontluisterende analyse over het politieke klimaat opnieuw bevestigd. Ik reken mezelf aan dat ik niet in staat ben gebleken om vanuit mijn rol als wethouder het tij te keren'', aldus de opgestapte wethouder.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kritikus / Geen Hagenees
de druiven zijn zuur voor GroenLinks. In 2010 had men een geweldige uitslag (5 raadszetels). Die komt nooit meer terug in 2014. Ze mogen blij zijn als ze 2 zetels overhouden.



Het voorstel van Jansen was ook te bizar voor woorden. Nota bene de 3 grootste partijen (BPA. PvdA, VVD) werden buiten de coalitie gelaten. Gelukkig is de raad verstandiger.
Advertentie