Advertentie

Werkstraf geëist tegen frauderend raadslid

Voormalig fractievoorzitter Jan Dijkgraaf van GroenLinks in Emmen zou tussen 2007 en 2011 een bedrag van ongeveer 65.000 hebben ontvreemd: 11.000 euro van de fractievergoeding voor zijn partij en 54.000 euro van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, waarvan hij penningmeester was.

13 januari 2015

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag voor de rechtbank in Assen 180 uur werkstraf en twee maanden voorwaardelijke celstraf geëist tegen voormalig fractievoorzitter Jan Dijkgraaf van GroenLinks in Emmen. Dijkgraaf zou tussen 2007 en 2011 een bedrag van ongeveer 65.000 hebben ontvreemd: 11.000 euro van de fractievergoeding voor zijn partij en 54.000 euro van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, waarvan hij penningmeester was.

Betalingsregeling
Dijkgraaf (60) was in die periode in financiële problemen geraakt en zag het geld dat hij doorsluisde als een lening die hij later terug zou betalen, zo verklaarde hij. Door allerlei omstandigheden kwam het daar niet van. De oud-politicus heeft inmiddels een betalingsregeling getroffen met de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en met de gemeente Emmen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak. (ANP)

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

True
ach, weer zo'n socialist.
hans wieser / senior project/programmamanager
Domoor!!! Als je het doet, moet je het goed doen zoals die VVD-ers in Limburg. Gelijk schaapskudde op het droge!
H. Karelsen / belastingdeurwaarder
links lullen, rechts zakken vullen.
Teuntje (de onschatbare) / arbeider
gelukkig doen rechtse politici zoiets niet........
Advertentie