Advertentie

Weinig steun voor motie tegen burgemeester Krikke

De gemeenteraad van Den Haag is kritisch over de aanpak van de steekpartij op Bevrijdingsdag. Maar burgemeester Pauline Krikke hoeft van de raad niet te vertrekken. De PVV wil donderdag tijdens een gemeenteraadsvergadering een motie van wantrouwen indienen, maar die krijgt geen steun van andere partijen.

16 mei 2018
Paulien-Krikke2.1.JPG

De gemeenteraad van Den Haag is kritisch over de aanpak van de steekpartij op Bevrijdingsdag. Maar burgemeester Pauline Krikke hoeft van de raad niet te vertrekken. De PVV wil donderdag tijdens een gemeenteraadsvergadering een motie van wantrouwen indienen, maar die krijgt geen steun van andere partijen.

Anonieme waarschuwing
Het Openbaar Ministerie zei dinsdag dat de politie begin maart een anonieme waarschuwing over de dader van de steekpartij had gekregen. Daarin stond dat hij een terreurdaad zou willen plegen. De politie onderzocht het en de geheime dienst AIVD werd erbij gehaald. Uit het onderzoek bleek niet dat de man iets van plan was en de zaak werd gesloten. Maar de melding en de conclusies kwamen niet bij de politieleiding, de top van het Openbaar Ministerie en bij burgemeester Krikke terecht.

Foutje

'Door een foutje is het niet goed geregistreerd. Fouten maken is menselijk, maar ik vind het wel heel kwalijk. Als de politie contact opneemt met de AIVD is er wat aan de hand. Als het gaat om mogelijke terroristen moet je niet naïef zijn', zegt Hanne Drost van de SP. Ze wil onder meer weten 'hoe dit kon gebeuren en hoe vaak het voorkomt'.

Terrorisme

Richard de Mos, leider van de grootste partij in Den Haag, vindt dat de burgemeester te vroeg heeft gezegd dat de dader verward was en dat er geen signalen waren dat er meer speelde. 'Dat heeft tot onrust en wantrouwen geleid. Ze had moeten zeggen dat ze niet wist wat het motief was, ze had terrorisme niet moeten uitsluiten. Maar ze heeft met goede intenties gehandeld. Ze wist niet van het briefje', aldus de fractievoorzitter van Groep de Mos/Hart voor Den Haag. Maar een motie van wantrouwen lost volgens hem niets op. Hij wil dat de communicatie tussen burgemeester, politie en justitie verbetert. 'De communicatie aan de top moet top zijn.' (ANP)

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

John
This is what happens in the Netherlands:



1) Syrian refugee slashed throats of 3 people in The Hague

2) Syrian refugee shouted: "Allahu Akbar"

3) Police tipped off terror attack by perpetrator

4) Major & mainstream media still say: "No terror attack, that man is confused".
Pieter HiLhorst
En ondertussen worden op NPO en MSM alle zeilen bijgezet om te benadrukken dat de dader een man betreft met ernstige psychische aandoeningen. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden. De familie van Malek klaagt nu zelfs de GGZ- instelling aan omdat ze Malek hebben ontslagen uit de instelling. De familie had nog zo gewaarschuwd.....



Alles wordt uit de kast gehaald om te verbloemen dat het hier 'gewoon' om moslim terrorisme gaat. Waar we overigens nog veel meer mee te maken gaan krijgen. Dit is nog slechts een begin.
Arno / hekel aan 3e weg gemeensschapsdenken.
Hoeveel moties van wantrouwen heeft de PVV al voorgedrukt in de la liggen?
Advertentie