of 59206 LinkedIn

Weggestuurde wethouders weigeren op te stappen

Wethouder Prins, burgemeester nienhuis, wethouder Monteban
Wethouder Prins, burgemeester nienhuis, wethouder Monteban
4 reacties

De wethouders Franklin Monteban en Mark Jan Prins van Landsmeer weigeren op te stappen. Dit hebben zij bekendgemaakt. De twee kregen vorige week van de gemeenteraad een motie van wantrouwen aan hun broek.

Raad wil vertrek

In Landsmeer is al maanden sprake van een bestuurscrisis doordat de wethouders lijnrecht tegenover burgemeester Astrid Nienhuis kwamen te staan. Half september zegde de gemeenteraad het vertrouwen in Nienhuis op, die daarop voorlopig haar functie neerlegde.

Toen de raad enkele weken later stemde over de ontslagaanvraag voor Nienhuis, sprak een meerderheid zich plotseling alsnog uit voor het vertrek van de wethouders en boden ze de burgemeester de mogelijkheid terug te keren. Nienhuis geniet steun onder de bevolking in Landsmeer.

Geloofwaardigheid in geding

Wethouder Monteban meldde eerder deze week al uit zijn partij - de VVD - te stappen vanwege de perikelen in Landsmeer. De wethouders lieten vrijdag in een reactie weten zich te verbazen over het verzoek om op te stappen, aangezien de raad het duo een paar weken eerder nog steunde. Volgens Monteban en Prins komt daarmee de geloofwaardigheid van de Landsmeerse raadsbeslissingen ernstig in het publieke geding. Monteban was zo verontwaardigd dat hij eerder deze week zijn lidmaatschap bij de VVD opzegde. De twee wethouders verzoeken de raad om hun besluit nogmaals te heroverwegen.

Peter Tange

De wethouders blijven hun taken sowieso uitvoeren tot de raad de knoop definitief doorhakt. De taken van Nienhuis zijn voorlopig overgenomen door waarnemend burgemeester Peter Tange. Het is nog niet bekend of Nienhuis eventueel bereid is terug te keren als burgemeester.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Henk op
Samenvoegen met Roermond en zet er een frauderende burgemeester bij.... Hebben we er ook nog wel een paar van
Door Hirundinea op
Dorpje Landsmeer snel opheffen en toevoegen aan Amsterdam. Scheelt hoop (VVD) wethouders en raadsleden.
Door Ellen op
Hebben de wethouders de raad echt gevraagd om HUN besluit te heroverwegen of om ZIJN besluit te heroverwegen? Want hun eigen besluiten kunnen ze toch wel zelf heroverwegen, daar hebben ze de raad niet voor nodig.
Door Alfred op
Het lijkt wel Curacao... dat Landsmeer.