of 64231 LinkedIn

Weerstand bij provincies tegen Kieskompas

Verschillende provinciale lijsttrekkers hebben problemen met de stemwijzer Kieskompas. Zo zet de door de PVV en de Centrumdemocraten ingebrachte stelling ‘er mogen geen nieuwe moskeeën worden gebouwd’ kwaad bloed bij onder anderen Henk Klaver, CDA-lijsttrekker in Drenthe.
5 reacties
Verschillende provinciale lijsttrekkers hebben problemen met de stemwijzer Kieskompas. Zo zet de door de PVV en de Centrumdemocraten ingebrachte stelling ‘er mogen geen nieuwe moskeeën worden gebouwd’ kwaad bloed bij onder anderen Henk Klaver, CDA-lijsttrekker in Drenthe.

Onzorgvuldig
Klaver zegt in het NRC Handelsblad dat de provincie in principe helemaal niet over de bouw van moskeeën gaat. Verscheidene lijsttrekkers vinden dat de Kieskompas-redactie onzorgvuldig in de aangeleverde stellingen selecteert. 

Nieuwkomers
In een reactie zegt Kieskompasmaker André Krouwel dat er bij de gevestigde partijen weerstand was ,,tegen zo’n beetje alles wat de nieuwkomers inbrachten’’.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door bas (logicus) op
@Hans de Bruin, de PVV moest wel enkele punten laten vallen omdat er anders een kabinet zou komen met PvdA en mogelijk met D’66 en GL. Een ding is zeker, het volk was er vele malen slechter af gekomen dan nu. De PVV groeit nog steeds en wie weet drukt Wilders bij een nieuw kabinet zijn zin alsnog door en wordt het 67 jaar besluit alsnog ongedaan gemaakt.
Feit is dat het grootste PVV belang gediend was met de AOW-aanpassing.
Door bas (logicus) op
Als een bewoner die een dakkapelletje wilt plaatsen te horen krijgt dat dit afbreuk doet aan het straatbeeld en er aan zijn overkant plots wel een moskee gebouwd mag worden met twee minaretten dan is er duidelijk iets mis.
Geen enkel nieuw gebouwde moskee voldoet aan of past in het Nederlandse straatbeeld.
Bij bijna elke moskee is (ook laat in de avond) er sprake van geluidsoverlast, vaak verkeersproblematiek waardoor bewoners uit die omgeving ver weg moeten parkeren, toename vervuiling in de omgeving en is de criminaliteit toegenomen.
Meer dan 95% van autochtone Nederlanders is er niet blij mee als er een in zijn achtertuin geplaatst wordt. Mede ook doordat door de komst van zo’n moskee de woningwaardes dalen en moeilijker te verkopen is. Een toegevoegde waarde voor de omgeving is er dus niet.
Als de provincie grond ter beschikking stelt tegen zeer gereduceerd tarief of een uitzondering maakt m.b.t. een bouwvergunning voor een beeldbepalende maar afwijkende ingreep dan heeft de PVV wel degelijk daar een punt mee. Een provincie kan een gemeente namelijk wel dwingend iets opleggen.
En dit wordt bevestigd door Henk Klaver zelf die in het NRC beweerd dat “de provincie in principe helemaal niet over de bouw van moskeeën gaat” wat betekend dat er toch op e.o.a. manier wel bemoeienis is. Henk Klaver weet of niet waar hij het over heeft, is wel bezig met negatieve stemmingmakerij – waar men elke keer de PVV van beschuldigd- of hij liegt.
Ik wil daar verder geen uitspraak over doen. Het zet mij echter wel aan het denken over de betrouwbaarheid van de CDA vertegenwoordiging.
Ik ben overigens geen PVV stemmer/aanhanger maar kan me wel in hun gedachtegang verplaatsen.
Door Hans de Bruijn op
Uit de stelling van nieuwkomer PVV blijkt eens en te meer dat de PVV een one-issuepartij is, al ontkent GW dat. Niet stemmen op de PVV is een advies; de kiezer kan weten dat deze beweging om ''aan de macht'' te komen, snel items laat vallen: Na de TK-verkiezingen, ik herinner u er maar aan, liet zij haar standpunt over de AOW-leeftijd vallen:
65 moest 65 blijven! En nu? Nu gaat die leeftijd met ''dank'' aan diezelfde PVV tóch omhoog.
Door Jan van Drie (Emeritus-prediikant PKN in Oss) op
Vanwaar dat kwaad bloed? Van een anti-islam partij als de PVV kun je toch niets anders verwachten dan een verbod op het bouwen van nieuwe moskeen?
Eens te meer blijkt weer dat de huidige coalitie een heilloze weg gaat die uiteindelijk alleen maar dood loopt.
Stem daarom bij de a.s.provinciale verkiezingen niet op de VVD-CDA-PVV: des te eerder komt er een einde aan deze regering hetgeen een zegen zou zijn voor ons land en volk en zou er een einde komen aan de schandalige kritiek van Wilders op de kersttoespraak van onze koningin.
Door Arjan Stoffels op
Beetje suggestief bericht. Waren alle stellingen van de "nieuwkomers" wellicht over onderwerpen waar de provincie niet over gaat? Want dan is de opmerking van Krouwel gewoon onzin en had 'ie beter moeten opletten. Of waren het terzake doende stellingen, maar zat er politiek een adder onder het gras? Niet erg duidelijk bericht.

Vacatures

Van onze partners