Advertentie

Weer verdachte aanslag Waalre opgepakt

De dinsdag gearresteerde Eindhovenaar wordt net als de twee anderen verdacht van de brandstichting zelf.

23 april 2013

De politie heeft dinsdag een derde verdachte aangehouden voor brandstichting in het gemeentehuis van Waalre. Een arrestatieteam viel 's morgens de woning van de 49-jarige Eindhovenaar binnen.

Geen woonwagenbewoner

Twee andere verdachten van de aanslag die vorige zomer het monumentale pand verwoestte, zaten al vast. Het gaat om een 38-jarige man uit Eindhoven en een 37-jarige man uit Sint-Michielsgestel. De dinsdag gearresteerde Eindhovenaar wordt net als de twee anderen verdacht van de brandstichting zelf. Een woordvoerster van politie wilde niet zeggen waar hij precies werd opgepakt. Ze wilde wel kwijt dat hij in tegenstelling tot zijn medeverdachten geen woonwagenbewoner is.


Meer arrestaties
Het onderzoek naar de aanslag is nog in volle gang. De politie sluit dan ook ,,zeer zeker niet uit'' dat meer arrestaties zullen volgen. ,,Sterker nog, daar gaan wij van uit'', aldus de woordvoerster. Het gemeentehuis van de Brabantse plaats werd op 18 juli 2012 grotendeels in de as gelegd. De daders waren met twee gestolen auto's het gebouw ingereden. De gemeente denkt dat er niets meer te redden valt en wil de restanten van het gemeentehuis slopen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie