Advertentie

Weer Utrechtse homo uit huis gepest

Een homoseksuele man uit Utrecht heeft zijn woning verlaten uit angst voor pesterijen. De Utrechtse politie gaat ervan uit dat deze te maken hebben met zijn seksuele geaardheid, zo zei een zegsvrouw woensdag na berichtgeving hierover van RTV Utrecht.

21 oktober 2010
Drie keer aangifte
De man, die in Lombok woonde, deed afgelopen zomer drie keer aangifte wegens vernieling van twee autoruiten en een bedreiging vanuit een nabijgelegen woning.

Eén dader
De politie weet nog niet wie de dader is. In Utrecht speelden al eerder zaken waarbij mensen vanwege hun geaardheid uit hun woning werden weggepest. Daarbij ging het vaak om groepen treiteraars. De politiewoordvoerster benadrukte woensdag dat het in deze zaak gaat om één verdachte. De gemeente neemt de zaak ,,hoog op", aldus een zegsvrouw. ,,Mensen moeten zich veilig voelen in hun huis." 

Reacties: 12

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Menno / beileidsmedewerker
@Rob Ik heb niet gelezen dat het hier om allochtone jongeren gaat. Er zijn ook andere bevolkingsgroepen die moeite hebben met homo's. De kans is weliswaar aanwezig maar zeker is het niet. Je wijst te vroeg een schuldige aan.
Frans / ass proj leider
nukubu: helaas is het zo dat in 9 van de 10 gevallen allochtone jongeren zich schuldig maken aan dergelijke vergrijpen. Dit is inderdaad nog niet vastgesteld maar toch.... Op welke groepen doel jij precies?? ??
Jan Roseboom
En wat heeft u gedaan?

Wat heeft u gedaan aan discriminatie in kerk, gezin, samenleving?

Jan Roseboom
Inzicht = kennis:

"Discriminatie op grond van homoseksualiteit wordl hel meest geregislreerd in de regio's Ainsterdam-Amstcllaiid en Limburg Zuid. In dcze regio's is hel aantal incidenten
op deze grond redelijk constant.
De regio Zeeland laat cen sterke loename
zien, evenals de regio Rotterdam-Rijnmond, maar hier speelt de algemene loename in het aantal incidenten dat deze regio's hebben aangeleverd een belangrijke rol.

Enkele regio's lalen een afname zien van hcl aanlal incidenlen op grond van homoseksualiteit, dit zijn Zaanstreek-Waterland en Zuid-Holland-Zuid. Deze regio's hebben aangegeven problemen te en'aren van de invoering van BVH en lalen over de gehele linie een afname zien. Discriminatie op grorid van homoseksualiteit vindl voomamelijk plaats als belediging of uitschelden. Waarschijnlijk is dit te verklaren door hel ingeburgerd raken van het woord 'homo' als scheldwoord.
Hel aanlal geregistreerde mishandelingen inclusief openlijk geweld op grond van homoseksualiteit in 2009 is 7!, dal is 35 procent van alle geregistreerde geweldsincidenten (199) met een discriminatoir karakter."


bron: 13 september 2009, blz 7 -8fa
http://www.rijksoverheid.nl/bestanden/documenten-en-publicaties/rapporten/2010/07/20/poldis-2009-het-landelijk-criminaliteitsbeeld-discriminatie-van-de-politie/poldis-2009-criminaliteitsbeeld-discriminatie.pdf
Jan Roseboom
Correctie:
de bron is van de recente datum:
13 september 2010
nick / adviseur
De gemeente neemt het hoog op. Het volgende wegpesten is een kwestie van tijd.
Decennialang doorlopen emancipatieproces wordt in een korte periode teniet gedaan.
Nog een jaar of tien en homosexualiteit dient in de randstad weer in het geniep te worden beleden.
Het platteland had wat langer moeite met acceptatie maar daar is homosexualiteit inmiddels aardig ingeburgerd.
Frans / ass proj leider
3x aangifte. 1 verdachte, toch kan het zover komen. De praktijk zal minder eenvoudig zijn, toch verbaast het mij. Waar is nu die maatschappelijke ophef? 1 pastoor kan met 1 goedbedoelde en welgemeende mening het land op zijn kop zetten, maar met dit soort zaken is dat kennelijk minder het geval
hro
Vreselijk iedere keer dit soort nieuws.

Niet alleen is hard ingrijpen achteraf nodig maar ook preventief. Er zijn echter nog steeds scholen (e.a. organisaties) die een voorlichtingsteam van het COC weigeren. Op basis van hun visie (geloof) of angst (omdat er allochtone leerlingen wel eens aanstoot zouden kunnen nemen). Gemeenten moeten hier een goed voorbeeld geven en voor zover mogelijk een studerende rol (al dan niet via de subsidierelatie met organisaties).


Als dit zo doorgaat dan krijg je in diverse grote gemeenten straks 'gaygetto's' waar homeseksuelen/lesbiennes zich enkel nog veilig voelen. Dat moeten we niet willen.
nelhoogmoed / politiek geinteresseerd
met dit nieuwe kabinet mogen we eigen rechter spelen. misschien ligt daar een kans.
Frans / ass proj leider
Dat is wat goedkoop ''hoogmoed''. Niemand heeft het over eigen rechter spelen. In Brussel zijn al wijken waar de politie haar optreden aanpast en een oogje toeknijpt vanwege de grote groepen allochtone bewoners. In Nederland gaan we kennelijk diezelfde kant op.
Meijerink
Niet alleen homo's worden uit hun woning gepest. Volgens mij moet er in het algemeen goed worden opgetreden tegen mensen die anderen uit hun woning pesten. Je woning is heel belangrijk; daar moet je gewoon veilig zijn!
Rob / adviseur sociale zekerheid
Normaal gesproken twijfel ik over harder straffen, maar in dit gevallen helpt dat wel. Het is gewoon hufterig gedrag van steeds dezelfde groep (lees: allochtone jongeren). Voordat het hufterig gedrag omslaat in crimineel gedrag, moet je keihard ingrijpen en corrigeren. Maar we raken in dit land helemaal in de stress als je dat hardop zegt. Daardoor durven we niet en wordt het steeds heftiger. We zouden de homo's en andere onderdrukte groepen juist helpen KEIHARD in te grijpen en niet te soft.
Zachte heelmeesters hebben stinkende wonden.

De homo's zullen de voorstanders van de softe aanpak echt niet dankbaar zijn. Soms moet je zaken niet TE intellectueel aanpakken. Gewoon hard slaan en gedrag beinvloeden.

p.s. Ik stem geen PVV.
Advertentie