of 65101 LinkedIn

Weer taakstraf geëist voor Offermans

In hoger beroep is weer 120 uur werkstraf geëist tegen VVD'er en oud-burgemeester Ricardo Offermanns van Meerssen voor corruptie.
5 reacties

In hoger beroep is weer 120 uur werkstraf geëist tegen VVD'er en oud-burgemeester Ricardo Offermanns van Meerssen voor corruptie. Offermanns wordt ervan verdacht dat hij in 2012 vertrouwelijke informatie kreeg van VVD-partijgenoot Jos van Rey toen hij solliciteerde op de functie van burgemeester van Roermond. Van Rey was wethouder en adviseur van de sollicitatiecommissie.

Lek

De politie kreeg lucht van het lek tijdens een onderzoek naar Jos van Rey. Er werd een gesprek afgeluisterd tussen de twee VVD'ers. Offermanns stond nummer één op de voordracht voor Roermond. Hij trok zijn kandidatuur in nadat bekend werd dat hij verdachte was. De sollicitatieprocedure moest over.

De rechtbank veroordeelde Offermanns eerder tot 120 uur taakstraf. Hij ging in hoger beroep. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Rommel op
Duidelijk een politieke afrekening via het OM. Maar wie zit daar achter ? Toch de VVD (Opstelten) die zo de groep rond Van Rey wil elimineren ?
Door H. Wiersma (gepens.) op
Alle in en outs zijn mij natuurlijk niet bekend, maar het blijft vreemd dat 'een ontvanger van informatie' hier wordt gestraft. Zelfs als dit geheime informatie is behoort m.i. de verstrekker van deze informatie (als hij/zij dat inderdaad ook heeft gedaan) te worden gestraft.
Door Hubert (overheidsdienaar) op
Deze man heeft zichzelf al in veelvoud bestraft. Komt nooit meer voor enige politieke functie in aanmerking en waar hij komt wordt hij met de kont aangekeken.
Door Jan op
120 uur werkstraf. Big deal! Laat het in ieder geval iets openbaars zijn zoals de straat vegen in de gemeente Meerssen. Of daar schoffelen. Maar het zal wel een vaag administratief baantje worden dat hij even drie weekjes mag doen.
Door Ivo op
"Weer" suggereert dat Offermans opnieuw de fout in is gegaan. OM handhaaft eis zou beter geweest zijn.

Vacatures

Van onze partners