Advertentie

Waxinelichthoudergooier uitgesloten van verkiezingen

Erwin Lensink, beter bekend als de waxinelichthoudergooier, doet niet mee aan de Provinciale Statenverkiezingen noch aan de waterschapsverkiezingen. Hij was te laat met de kandidatenlijst, betaalde de verplichte waarborgsom niet en woonde niet in het juiste gebied.

16 februari 2015

Erwin Lensink uit Winterswijk, ook bekend als de waxinelichthoudergooier, doet definitief niet mee aan de verkiezingen voor Provinciale Staten en de waterschappen volgende maand. De Raad van State heeft maandag alle beroepen afgewezen die Lensink instelde tegen centrale stembureaus. Ook de wraking van de staatsraden is afgewezen.

Oranje Republikeinse Piraten

Lensink wilde onder de naam Oranje Republikeinse Piraten meedoen aan de Statenverkiezingen in Gelderland en de verkiezingen voor de waterschappen Rijn en IJssel en Rivierenland. Zijn kandidaatstelling voor Gelderland werd afgewezen omdat hij de verplichte waarborgsom niet betaalde. Voor het waterschap Rivierenland mocht hij niet meedoen omdat hij niet in dat gebied woont en voor Rijn en IJssel leverde hij niet tijdig een kandidatenlijst in.

 
Geen griffiegeld 

Lensink ging tegen alle beslissingen in beroep, maar voordat de hoogste bestuursrechter zijn zaken maandag kon behandelen, wraakte hij de rechters al om diverse redenen. Hij verscheen maandag niet op de zitting en betaalde geen griffiegeld voor zijn zaak tegen waterschap Rijn en IJssel, waardoor die zaak niet is behandeld. Lensink werd bekend nadat hij in 2010 een waxinelichthouder tegen de gouden koets gooide. (ANP)

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

K.M. Schaap / afdelingshoofd burger- en bestuurlijke zaken
Waarom kunnen halve zolen overal kosteloos tegen procederen in dit land?
Annette
@Broadcaster Omdat u valt onder 'andere halve zool' en eveneens recht hebt op procederen. Daarom.
Bertus
Om je kandidaat te stellen, is het niet verplicht te wonen in het gebied. Het Waterschap Rivierenlanden zit dus fout met de uitsluiting van Lensink.
criticus
Uit het PV van de kandidatenlijsten Rivierenland:

"niet voldoende verklaringen van ondersteuning ingeleverd" en "niet persoonlijk ingeleverd door een kiezer bevoegd tot deelneming aan de verkiezing"
Advertentie