of 61043 LinkedIn

Waxinelichthoudergooier uitgesloten van verkiezingen

Erwin Lensink bij een eerder protest in Den Haag
Erwin Lensink bij een eerder protest in Den Haag
4 reacties

Erwin Lensink uit Winterswijk, ook bekend als de waxinelichthoudergooier, doet definitief niet mee aan de verkiezingen voor Provinciale Staten en de waterschappen volgende maand. De Raad van State heeft maandag alle beroepen afgewezen die Lensink instelde tegen centrale stembureaus. Ook de wraking van de staatsraden is afgewezen.

Oranje Republikeinse Piraten

Lensink wilde onder de naam Oranje Republikeinse Piraten meedoen aan de Statenverkiezingen in Gelderland en de verkiezingen voor de waterschappen Rijn en IJssel en Rivierenland. Zijn kandidaatstelling voor Gelderland werd afgewezen omdat hij de verplichte waarborgsom niet betaalde. Voor het waterschap Rivierenland mocht hij niet meedoen omdat hij niet in dat gebied woont en voor Rijn en IJssel leverde hij niet tijdig een kandidatenlijst in.

 
Geen griffiegeld 

Lensink ging tegen alle beslissingen in beroep, maar voordat de hoogste bestuursrechter zijn zaken maandag kon behandelen, wraakte hij de rechters al om diverse redenen. Hij verscheen maandag niet op de zitting en betaalde geen griffiegeld voor zijn zaak tegen waterschap Rijn en IJssel, waardoor die zaak niet is behandeld. Lensink werd bekend nadat hij in 2010 een waxinelichthouder tegen de gouden koets gooide. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door jan op
Uit het PV van de kandidatenlijsten Rivierenland:
"niet voldoende verklaringen van ondersteuning ingeleverd" en "niet persoonlijk ingeleverd door een kiezer bevoegd tot deelneming aan de verkiezing"
Door Bertus op
Om je kandidaat te stellen, is het niet verplicht te wonen in het gebied. Het Waterschap Rivierenlanden zit dus fout met de uitsluiting van Lensink.
Door Annie op
@Broadcaster Omdat u valt onder 'andere halve zool' en eveneens recht hebt op procederen. Daarom.
Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Waarom kunnen halve zolen overal kosteloos tegen procederen in dit land?