of 59281 LinkedIn

Warmlopen voor volgende verkiezingen

Op 20 maart 2019 ziijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten en voor de Waterschappen. Het warmlopen is al begonnen.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn nog maar net voorbij of het warmlopen voor de Statenverkiezingen van volgend jaar maart is al begonnen. Ook de Waterschappen proberen mensen te enthousiasmeren politiek actief te worden. Op 20 maart 2019 zijn voor beide gremia verkiezingen. In de Provinciale Staten zijn in totaal 570 zetels te verdelen. 

Elk van de 21 waterschappen heeft een gekozen algemeen bestuur. Het gros van de waterschapsbestuurders, 442 om precies te zijn, wordt rechtstreeks gekozen. Daarnaast zijn er geborgde zetels, bestemd voor vertegenwoordigers vanuit het bedrijfsleven, de agrarische sector en natuurorganisaties.

Gratis cursus
De provincie Drenthe startte deze week de cursus ‘Politiek actief voor de provincie’. De cursus is bedoeld voor ‘iedereen die meer wil weten over de provincie en die wellicht interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn’, aldus de provincie. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten en gaat onder meer in op hetgeen de provincie doet, hoe de besluitvorming binnen de provincie werkt en wat een Statenlid doet.

Waterschap Aa en Maas heeft er net de eerste van drie bijeenkomst opzitten van de gratis cursus ‘Bestuurlijk actief voor het waterschap. Deelnemers van de cursus krijgen er theoretische kennis over het waterschap en de plaats van het waterschap in het Nederlandse politieke bestel. Ook ontmoetingen met onder meer de dijkgraaf en leden van het dagelijks en algemeen bestuur staan op het programma. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.