of 64231 LinkedIn

Wake-upcall Brabantse Veiligheidsregio's: verslap niet!

In een wake-upcall roepen de Brabantse veiligheidsregio's de inwoners van de provincie op hun gezonde verstand te gebruiken en niet toe te laten dat het coronavirus weer oprukt.
Shutterstock
Reageer

In een wake-upcall roepen de Brabantse veiligheidsregio's de inwoners van de provincie op hun gezonde verstand te gebruiken en niet toe te laten dat het coronavirus weer oprukt.

Controle

‘Wij hebben hier in Brabant laten zien hoe je het coronavirus de kop in drukt. En daar komt nu de klad in. Dat is onacceptabel’, aldus de voorzitters John Jorritsma, Jack Mikkers en Theo Weterings van de drie Brabantse veiligheidsregio's in hun gezamenlijke verklaring. ‘De besmettingen met corona nemen toe. Ook in onze provincie. Het gaat om besmettingen die veelal binnenshuis zijn opgelopen volgens het RIVM. In contacten met familie, vrienden of op kantoor. Dit baart ons zorgen’, schrijven de drie. ‘Alleen samen krijgen wij corona onder controle. Laten we met elkaar de controle niet verliezen.’

 

Kiezen

‘Denk aan de volle ic's, denk aan al die mensen die tegen het virus gevochten en verloren hebben, denk aan alle beperkingen die we hebben getrotseerd. Wij willen niet terug naar de tijd van vóór de versoepeling van de regels. Wij willen niet voor u moeten kiezen dat scholen, horeca, verzorgingstehuizen et cetera weer op slot gaan.’ ‘Vandaar opnieuw met klem de oproep aan u allen: verslap niet! En spreek ook anderen aan als zij zich niet aan de regels houden. Hou vol. Ook in deze vakantietijd. Ook na al die weken.’


Glazen bol

De veiligheidsregio's roepen de Brabanders met klem op de 1,5 meter afstand te bewaren, thuis te blijven bij klachten en zich dan te laten testen, aan de binnenkant van de elleboog te niezen en de handen te blijven wassen. ‘Wij hebben geen glazen bol. Wij weten niet hoe het virus zich de komende weken gaat ontwikkelen. Wij weten niet hoe de situatie in Brabant en in Nederland over twee weken of twee maanden is. Wij weten wel dat de ontwikkeling van de laatste week zich niet moet doorzetten’, besluiten de drie voorzitters hun oproep aan de bevolking. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners