of 59250 LinkedIn

VVD wil declaratiegedrag bestuurders onderzoeken

De VVD wil dat het declaratiegedrag van bestuurders in de publieke sector onderzocht wordt. Dat meldt NU.nl.

De VVD wil dat het declaratiegedrag van bestuurders in de publieke sector onderzocht wordt. Dat meldt VVD-Kamerlid Pieter Duisenberg aan NU.nl. 

Onder de loep

De PvdA steunt het voorstel, dat gedaan werd door Duisenberg. Hij wil weten of en hoe declaratienormen worden gehandhaafd. Duisenberg gaf aan dat OCT, VWS, Wonen en Rijksdienst hun publieke diensten onder de loep moeten nemen. De politicus kwam met het voorstel nadat RTL Nieuws aantoonde dat universiteitsbesturen buitensporige bedragen declarareren aan business class-reizen en auto's met chauffeur.

 

Duisenberg vindt de declaraties van de universiteitsbesturen ongepast: ‘Dit is niet uit te leggen. Nu is het onderwijs, maar ook in andere publieke sectoren als zorg, woningcorporaties, cultuur en media zijn geregeld vragen geweest over declaraties', constateert Duitsenberg. ‘Declaraties zijn niet verboden, maar gepaste soberheid met publiek geld is geboden.'

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Opmerker op
Wat gebeurt, gebeurt. Wat niet is gebeurd, gebeurt niet en laat iets anders gebeuren. Zo gebeurt het dat het gebeurde iets anders had moeten doen gebeuren.
Maar dit terzijde.
Natuurlijk hadden zulke onderzoeken al in de jaren '70 een aanvang moeten krijgen en met een frequentie van eens per twee jaar had dan algemeen onderzoek moten geschieden, dan wel gebeuren.
Door Jan op
Dit zal, als het goed gebeurt, tot een drastische uitdunning binnen de VVD-bestuurders leiden. Vooral in die kringen is te ruim declareren heel gebruikelijk. Al die sjoemelende VVD-ers die in het nieuws gekomen zijn, vormen maar het topje van de ijsberg. Let op mijn woorden.
Door Jannie op
Onderbuik- en incidentenpolitiek, wordt dit ook wel genoemd. En het wordt door de media ook nog lekker gevoed ook nog.
Wat er gebeurt, is niet correct, maar we hebben echt wel belangrijkere dingen waarover onze politici zich zouden moeten drukmaken...
Met dit onderwerp gaat mijnheer Pieter Duisenberg echt geen geschiedenis schrijven...
Door Willem op
Heeft de VVD nu iets geleerd of is het slechts bedoeld als bliksemafleider van het eigen gerommel?
Door hoekstra op
Ik hoop het nog voor mijn pensioenering (over 12 jaar DV) mee te maken dat een politicus enige bescheidenheid aan de dag gaat leggen. Tegen de Telegrafen, RTL's, Powned's zegt: ga toch wat anders doen dan zeiken en zeuren en op alle slakken zout leggen als het om de zogenaamde publeke sector gaat want die publieke sector hebben we als poltiek 20 jaar geleden al afgeschaft. We moeten niet net doen alsof universiteiten alleen maar op belastinggelden draaien want dat doen ze allang niet meer; dat geldt ook voor de culturele sector, de media en noem maar op. De politiek moet ophouden net te doen alsof ze enige broodheer zijn van deze sectoren en daarom een allesoverheersende en allesbepalende stem hebben over wat wel en wat niet mag. Als je als politiek alles wil bepalen, ga dan ook alles betalen. Dus geen reclamegelden meer voor de media, alles uit de belastingpot. Geen collegegeld en 3e en 4e geldstromen meer voor de universiteiten maar alles uit de belastingpot. Gratis toneel en gratis musea, alle kosten uit de belastingpot betalen. Dan heb je het recht als polticus om overal maar dan ook overal mee te bemoeien. Maar zo liggen de verhoudingen niet in Nederland en gedraag je daar als Tweede Kamerlid dan ook een beetje jaar.