Advertentie

VVD: vaart maken met samenvoegen provincies

De VVD wil dat minister Donner meer vaart maakt met het mogelijk maken van de fusie van de drie Randstadprovincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland.

20 september 2011
Regeringspartij VVD vindt dat minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) "een duwtje" nodig heeft om snel werk te maken van het samengaan van provincies in de Randstad.

Fusie
Het kabinet wil het aantal provincies in de Randstad terugbrengen om een kleiner en daadkrachtiger bestuur te krijgen. "Noord-Holland, Utrecht en Flevoland hebben zelf een paar maanden geleden het initiatief genomen voor een fusie. Donner moet nu gewoon duidelijk maken wat het doel is: één provincie'', aldus VVD-fractievoorzitter Stef Blok dinsdag in een interview met het AD.


Mager
De VVD'er is bang dat de plannen van het kabinet anders gaan verzanden "in het verzet van mensen die hun baan niet willen verliezen''. Blok eist dit najaar een concreet plan van Donner. Hij vindt de teksten in de begroting van Binnenlandse Zaken voor volgend jaar "veel te vaag" en "mager".

Het kabinet presenteert vanmiddag officieel zijn plannen voor 2012.

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kees Cornelder / strateeg
Waar heb ik dit toch gelezen? 'Wanneer ambtenaren, en wat daarbij in de buurt komt, hoor praten over doelmatig, daadkrachtig, efficiënt en meer van dit soort kranigs, dan hoor ik al de praktische democratie het raam uitgegooid worden'
Willem / AS
De heer Blok mag dan minachtend spreken over verzet van mensen die hun baan dreigen te verliezen, maar kom dan ook op het punt van werkgelegenheid met een alternatief. Kijk eens verder dan je eigen liberale neus lang is.
J. van der Hoest / coördinator adviespraktijk jur. zaken meente
Dat overhaaste gedoe leidt alleen maar tot ellende en extra kosten. Eerst moet over het gehele provinciale bestel en de eraan verbonden bevoegdheden nagedacht wordt. Daarvan kan effect uitgaan. Er zit veel waars in in het adagium 'niets is zo praktisch als een goede theorie'.
Niek / jurist
Hoe simpel kan het zijn:
1. Noord-Holland, Utrecht en Flevoland bij elkaar zetten: hoofdstad Amsterdam Centraal!
2. Friesland, Groningen en Drenthe bij elkaar zetten: hoofdstad Groningen;
3. Overijssel en Gelderland bij elkaar zetten: hoofdstad Apeldoorn;
4. Noord-Brabant en Limburg bij elkaar zetten: hoofdstad Eindhoven;
5. Zuid-Holland en Zeeland bij elkaar zetten, hoofdstad Rotterdam.
Den Haag blijft het regeringscentrum en Amsterdam voor het gemak ook maar de hoofdstad van Nederland.
O. ten Hove
Liberale neuzen zijn gelijk de neus van Pinokkio. Het liberalisme brengt alleen maar ellende, en het zou als politieke stroming verboden moeten worden. We danken aan de vvd en d66 het gelazer met bonussen en en dergelijke. De bankencrisis is daar een uitvloeisel van. Maar dat ziet de vvd en d66 niet. Helaas.
Advertentie