of 64204 LinkedIn

VVD Roermond tegen benoeming 'lekkende wethouder'

De VVD in Roermond verzet zich tegen de benoeming van Marianne Smitsmans van GroenLinks tot wethouder. Volgens de VVD zou Smitsmans informatie hebben gelekt over de burgemeestersbenoeming.
2 reacties

De VVD in de gemeenteraad van Roermond is tegen de benoeming van Marianne Smitsmans (GroenLinks) tot wethouder. Smitsmans heeft volgens de VVD geheime informatie gelekt uit de vertrouwenscommissie voor de benoeming van een nieuwe burgemeester in Roermond.

Geen aangifte
De VVD wil weten waarom de burgemeester geen aangifte heeft gedaan van het lekken door Smitsmans, schrijft de partij in een brief aan burgemeester Henk van Beers. 
De partij zegt dat Smitsmans uit de commissie heeft gelekt tijdens en rond een raadsvergadering op 22 oktober, toen de van corruptie verdachte VVD'er Jos van Rey opstapte als wethouder. Smitsmans zei toen te weten dat er 'meer' is over Van Rey dan nu bekend is. Van Beers belette haar vervolgens het spreken. Smitsmans ontkent gelekt te hebben.

Twee nieuwe wethouders
De CDA-burgemeester reageerde woensdag dat Smitsmans niet uit de vertrouwenscommissie heeft gelekt, en dat hij dus ook geen aangifte hoefde te doen. Hij begrijpt ook niet waarom de VVD daar nu pas mee aankomt, en niet in oktober. De Roermondse raad kiest donderdag twee nieuwe wethouders. Dat is nodig na het opstappen van de VVD-wethouders in oktober.

Van Rey bij fractievergadering
Jos van Rey woonde dinsdagavond weer de fractievergadering van de VVD bij. Dat zei VVD-fractievoorzitter Dré Peters van de gemeenteraad in Roermond woensdag. ,,Hij loopt niet met een enkelbandje om'', zei Peters. ,,Hij mag zich vrij bewegen. Hij is VVD'er en dus welkom bij de VVD-fractievergadering. Van Rey heeft dezelfde rechten als iedere andere burger. Van Rey hoort erbij.''

Niets aan de hand
Tegen Van Rey loopt een strafrechtelijk onderzoek wegens ambtelijke corruptie en omdat hij geheime informatie uit de vertrouwenscommissie zou hebben doorgefluisterd aan twee VVD-burgemeesterskandidaten. ,,Zolang hij niet feitelijk ergens van beticht wordt, is er wat ons betreft niets aan de hand'', zei Peters woensdag.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Een echte Amersfoorter (wao er) op
Maakt niets uit als er gelekt word hier in ons mooie Amersfoort is dat heel gewoon. Hier lekt er van alles van raadsleden tot aan de burgervader ik denk dat dit de normale gang van doen is.
Door flip op
Ah, heerlijk, laat die VVD-ers daar vooral lekker zo arrogant doorgaan met hun eigen graf graven. Te stom om voor de duvel te dansen, en blijkbaar geen idee hoe dit overkomt... Ik kan bijna niet wachten op de volgende plaatselijke verkiezingen daar.

Vacatures

Van onze partners