of 63908 LinkedIn

VVD Roermond houdt deur open voor Van Rey

Ex-wethouder Jos van Rey
Ex-wethouder Jos van Rey
5 reacties

Ondanks een stroom van kritiek houdt de VVD in Roermond de deur open voor de omstreden oud-wethouder Jos van Rey. De partij zal hem niet uitsluiten van de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar.

Motie tegen kandidatuur
Op een ledenvergadering woensdag hadden kritische VVD'ers een motie ingediend die een kandidatuur van Van Rey ontraadde, maar die kreeg maar 8 stemmen voor en 33 tegen.

Beschuldigd van corruptie
Van Rey trad in oktober af als wethouder in Roermond en als lid van de Eerste Kamer. Enkele dagen eerder had de recherche invallen gedaan in zijn woning en bij zijn kinderen. Van Rey werd beschuldigd van corruptie.

Negatieve aandacht
De man achter de motie, Coen Janmaat, wees onder meer op het corruptieonderzoek tegen Van Rey. Hij sprak van ondiplomatieke uitingen door de Roermondse VVD, die leidden tot negatieve aandacht en verdere beschadiging van Van Rey. Ook zei hij dat de partij onheus reageert op kritiek uit eigen kring. Hij pleitte voor een verjonging van partij en kandidatenlijst.

Applaus
Het bestuur van de afdeling liet bij voorbaat weten dat het de motie niet zou uitvoeren, omdat iedereen het recht heeft zich kandidaat te stellen. Van Rey was bij de vergadering aanwezig en applaudisseerde toen de motie werd verworpen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Silvio (Roerloos) op
Hij kijkt graag naar Italiaans voetbal, vooral die ene club met die hele bekende voorzitter. Stom, ik kan niet op zijn naam komen!
Door Willem op
@P Eens, al begrijp ik de partij niet (of heeft die Van Rey zo'n ontzettend grote vinger in de VVD-pap?), dus ook @Micha Eens. En ja, je zult maar in limburg wonen @Wim Het is net Sicilië, alleen zit dit stukje helaas vast aan Nederland
Door P. op
Je bent onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Dus juridisch kan van rey zich gewoon weer kandidaat stellen. Of is er voor het uitoefen van een democratisch grondrecht / actief kiesrecht meer geregeld?

De VVD-afdeling van Roermond is nu aan zet. En die heeft democratisch bepaald dat van rey kandidaat kan zijn. Soit. In NL wordt uitgegaan van het zelfreinigend vermogen van partijen. En anders doet de kiezer dat wel in het stemhokje.
Door Micha Italiaander op
Dom, Dom, Dom!!!!!
Door Wim Slebus op
Kijk, zo doen ze dat in Limburg. Limburg, je zult er maar moeten wonen!??

Vacatures

Van onze partners