Advertentie

VVD Limburg wil verder met CDA en PvdA

De Limburgse gedeputeerde Mark Verheijen zei zaterdag het meest te zien in een coalitie van CDA, VVD en PvdA. Lijmpogingen met de PVV zijn zinloos, vindt hij.

21 april 2012

De VVD in Limburg wil binnen tien dagen een nieuwe coalitie nadat vrijdag een eind kwam aan de samenwerking tussen CDA, PVV en VVD. De Limburgse gedeputeerde Mark Verheijen zei zaterdag het meest te zien in een coalitie van CDA, VVD en PvdA.

Lijmpoging zinloos
,,We hebben behoefte aan een stabiel bestuur'', benadrukte Verheijen. Een lijmpoging met de PVV heeft volgens hem geen zin meer. Een coalitie van middenpartijen kan snel tot stand komen, denkt Verheijen, die tevens politiek leider van de VVD in Limburg is. ,,De coalitie is gevallen, tijd dat Limburg nu snel weer opstaat'', zei Verheijen.

Bijzonder
De CDA is als grootste partij aan zet om de mogelijkheden voor een nieuwe provinciebestuur te onderzoeken. Verheijen zei de uitnodiging van het CDA af te wachten. Verheijen noemde zaterdag de opeenvolging van de val van de coalitie in Limburg en de gebeurtenissen in het Catshuis ,,bijzonder''. Hij wilde echter niet speculeren over een eventuele relatie tussen het buitenspel zetten van de PVV in Limburg en de ontwikkelingen in het Catshuis.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Wiet ten Doeschate / directeur ixad-communicatie en vormgeving. Maastricht
Interessant dat waar nieuwe verkiezingen geen optie zijn er direct pragmatisch wordt gedacht aan het oplossen van het probleem. Waarom denkt de landelijke politiek op dit moment aan verkiezingen? Waarom nemen PvdA, D66, VVD en CDA niet de verantwoordelijkheid die ze bij de jongste Tweede Kamer-verkiezingen hebben gevraagd en gekregen van het Nederlandse volk? Gewoon een zakenkabinet in elkaar zetten en de schouders onder dit land!
H. Wiersma / sr. beleidsadviseur (gepens.)
@Wiet ten Doeschate

Probleem in dit land is dat de standpunten van onze politici nogal sterk uiteenlopen, sommigen niet kunnen/willen samenwerken danwel het liefst zelf op de 1e viool spelen.

Het begrip landsbelang is Den Haag wel héél ver te zoeken.
Advertentie