of 64204 LinkedIn

VVD-Kamerlid Verheijen declareerde te veel in oude baan

Het VVD-Tweede Kamerlid Mark Verheijen heeft als gedeputeerde in de provincie Limburg ten onrechte declaraties ingediend. Volgens de NRC gaat het om ‘duizenden’ euro's voor de jaren 2011 en 2012.
17 reacties

Het VVD-Tweede Kamerlid Mark Verheijen heeft als gedeputeerde in de provincie Limburg ten onrechte declaraties ingediend. Een woordvoerder van de VVD-fractie bevestigt woensdag berichtgeving hierover in NRC Handelsblad. De zaak zal geen gevolgen hebben voor de positie van Verheijen, aldus de woordvoerder.

Terugstorten
Volgens de krant gaat het om ‘duizenden’ euro's voor de jaren 2011 en 2012. Verheijen heeft laten weten het te veel ontvangen bedrag terug te storten, laat de woordvoerder weten. Die kon niet zeggen om hoeveel geld het precies gaat. Verheijen zit sinds 2012 in de Kamer.

Dienstauto
Verheijen, die woordvoerder Europa is, heeft volgens de krant onder meer voor een bijbaan zich vijf keer in de provinciale dienstauto van Limburg naar de Randstad laten rijden. Van de bijbaan ontving hij ook een reiskostenvergoeding. ‘Dat was gewoon stom’, zegt hij tegen de krant.

Geen heilige
NRC heeft inzage gehad in de declaraties die Verheijen heeft ingediend in de zestien maanden dat hij gedeputeerde was. Een aantal onterechte declaraties houdt verband met zijn plaatsvervangend voorzitterschap van de VVD en zijn kandidatuur voor de Tweede Kamer. ‘Ik ben oprecht van mening dat ik het zo goed als mogelijk heb geprobeerd te scheiden. Maar ik ben een politicus, geen heilige. Ik ben niet feilloos’, citeert de krant hem.

Sensatiezucht
Verheijen spreekt van een ‘tendentieus artikel met aanwijsbare fouten’. Hij voegt eraan toe: ‘De enkele gevallen waar zaken onbewust door elkaar zijn gelopen moeten door mij worden rechtgezet en terugbetaald. Spijtig genoeg heeft de sensatiezucht het dit keer gewonnen van de nuance en de feiten.’

Limburg
Het Kamerlid kwam vorig jaar in opspraak door een artikel in Elsevier. Het weekblad meldde toen dat Verheijen in zijn periode dat hij in de Limburgse politiek actief was geld zou hebben aangenomen van de omstreden vastgoedontwikkelaar Piet van Pol. Verheijen noemde de berichtgeving ‘feitelijk onjuist’.

Integriteitsregels binnen VVD
In het recente verleden zijn verschillende VVD-politici in opspraak gekomen. De partij heeft daarna de integriteitsregels aangescherpt. VVD-bestuurders moeten voortaan een integriteitsverklaring ondertekenen en er werd een permanente commissie ingesteld die zich met integriteitskwesties in de partij bezighoudt. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Logica op
"Spijtig genoeg heeft de sensatiezucht het dit keer gewonnen van de nuance en de feiten.’"
Wellicht dat dhr Verheijen dan met feiten naar buiten kan komen in plaats van met zijn mening...
Door Annie op
Heb ik goed begrepen dat deze Verheijen de bijstandswetten heeft gemaakt? Zo'n wet waarin staat dat ik, als bijstander, gekort moet worden wanneer ik ergens (terecht!) 'nee' op zeg? (waarbij ik overigens weer in mijn gelijk gesteld ben, na alle rompslomp met advocaat enz). Eruit met die man! De doodgewone burger moet ook bloeden wanneer hij iets op zijn (werk-) geweten heeft! In de bijstand met die kerel.
Door Jantje op
ongelooflijk dat hij niet hoeft op te stappen. Boevenbende bij de VVD.
Door Toine van Bergen (Consulent WMO) op
Dezelfde VVD- politici zoals Rutte die dit goedpraten en bagatelliseren staan vooraan om uitkeringsgerechtigden te korten als ze 1 euro hebben bijverdiend en dit niet hebben gemeld. Hypocrisie ten top. Op 18 maart kan de VVD ook hierop worden afgerekend.
Door p op
een Co Verdaasje doen heet zoiets toch?

He tis overigens typisch dat vooral de provinciale declaratieregels vaak zo ingewikkeld zijn...
Door Ad(viseur) op
Het is natuurlijk opvallend dat hij er pas achter komt - en zegt terug te gaan betalen - als de zaak in de publiciteit komt. Als NRC niets had gemeld, dan was het niet bij hem opgekomen! Dat doet op zijn minst de vraag rijzen of er bij de provincie niet iemand hem al eerder heeft gewezen (althans dat zou hebben moeten doen) op onjuist handelen. Maar ook al is dat niet gebeurt, dan nog is het laakbaar handelen. Dat doe je niet af met 'naïef'. Zo iemand wordt geacht verstandige besluiten te nemen in naam van het volk. Simpele zielen horen niet thuis in de 2e Kamer.
Even erg is trouwens de reactie van Rutte en Zijlstra. Omdat een akkefietje de partij niet goed uitkomt en Verheijen 'het maatje' is van Rutte wordt het met de mantel der liefde bedekt. Willekeur???
En dan zelf zeggen 'ik ben integer'!
De boodschapper niet zuiver in de berichtgeving, wordt als argument aangevoerd. Maar met integriteit is het zoiets als met zwangerschap. Je bent het of je bent het niet. Een beetje integer bestaat niet. Wat mij betreft opzouten met dit soort lui, die alleen maar bevestigen wat we allemaal vermoeden.
Door Rex Rotary (Coordinator) op
Deze man is een typisch voorbeeld van de huidige generatie VVD-politici. Het is allemaal niet zo erg wat hij heeft uitgevreten, vindt hij zelf. Kan gebeuren. Als ik dit op werk doe en het komt uit kan ik mijn computer afsluiten en op zoek gaan naar ander werk. Per direct.

Vacatures

Van onze partners