of 59250 LinkedIn

VVD Heemskerk trekt zich terug na bedreigingen

Het regionale bestuur van de VVD heeft besloten niet mee te doen met de gemeenteraadsverkiezingen in Heemskerk wegens ernstige bedreigingen.
8 reacties

De VVD in Heemskerk (Noord-Holland) doet op 19 maart niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Het hoofdbestuur heeft hiertoe besloten na een reeks heftige bedreigingen aan onder meer een kandidaat-raadslid, dat zijn naam als gevolg daarvan van de kieslijst heeft laten schrappen.

Anonieme bedreigingen
Dit zei voorzitter Henry Meijdam van het regionale VVD-bestuur maandag. Het hoofdbestuur van de VVD kondigde maandagmiddag aan eerst onderzoek te doen naar de situatie in Heemskerk, ,,voordat wij weer toestemming verlenen aan een kandidatenlijst om namens de VVD deel te nemen aan de verkiezingen”.

,,Schokkend, ongelooflijk triest en een bloody shame”, aldus Meijdam. Hij zegt dat behalve het kandidaat-raadslid ook zittend VVD-wethouder Ellen van Tongeren schriftelijk is bedreigd. Volgens Meijdam is van de anonieme bedreigingen aangifte gedaan.

In ernst toegenomen

Over de aard van de bedreigingen zegt Meijdam dat die de laatste tijd in ernst en heftigheid zijn toegenomen. Zo kreeg het kandidaat-raadslid volgens hem brieven waarin stond dat ,,we je weten te vinden als je niet van de lijst afgaat” en dat ,,we je kop eraf hakken”.

Bananenrepubliek

De voorzitter van het regionale VVD-bestuur noemt de gang van zaken ,,onwaardig” voor elke democratische partij in Nederland. ,,Ik heb dit in 35 jaar nog nooit meegemaakt.” Volgens hem is het besluit van het hoofdbestuur het enige juiste. ,,We leven hier niet in een bananenrepubliek. Een kandidatenlijst hoort democratisch tot stand te komen.”

Rommelt

In de Heemskerkse afdeling rommelt het al langere tijd. Zo is er vorige maand volop geruzied over de kandidatenlijst en werd het lokale bestuur al tijdelijk van alle taken ontheven.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Tip (helderziende) op
Mooi zo geen VVD.
Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
Wanneer je toegeeft aan bedreigingen, geef je toe aan het steeds meer lijken op een bananenrepubliek, niet zwichten dus, maar juist doorzetten. Het zijn slappe lafaards die bedreigen zonder zichzelf te durven benoemen. En "kop eraf hakken"?!?!?, misschien dat we toch wat teveel van de bananenlanden hebben geïmporteerd!
Door H. Wiersma (gepens.) op
Een zwak besluit van het VVD-hoofdbestuur. Voor dit soort dreigementen loop je niet weg. Voelt het de verkiezingsnederlaag nu al naderen?
Door José Ratelband (Projectleider gemeente) op
Het mag niet waar zijn dat wij in NL zwichten voor een zware bedreiging. Dat ondergraaft de democratie en moet naar gekeken worden.
Komt het de VVD wat al te goed uit nu het rommelt binnen de geledingen? Het artikel geeft te weinig houvast om daar een idee van te krijgen.
Door Bart Claessen (landschapsarchitect) op
Als je al zwicht voor dreigingen vóór de verkiezingen, zwicht je ook voor bedreigingen als je wethouder bent? Als je als politicus zwicht voor bedreigingen, ben je niet geschikt voor dit vak.
Door Nobby (animal cop) op
Het artikel geeft weinig over de oorzaak prijs. De reacties duiden op een interne aangelegenheid. Kan BB hier eens wat dieper op ingaan? Vaak komen bedreigingen vanuit de criminele hoek of mensen die de weg kwijt zijn. Klopt de suggestie dat het gaat om een interne machtsstrijd?
Door Hannes Haganum (overheidsdienaar) op
VVD: Verdomd Veel Dreiging. Het klinkt niet fris allemaal en zeker niet als de bron binnen de eigen club zit.
Door Stoffel op
De berichtgeving lezend, krijg je toch een beetje de indruk dat het de VVD eigenlijk ook wel goed uitkomt om in Heemskerk niet mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Want er is in die lokale afdeling veel interne bonje.