of 64707 LinkedIn

VVD Haren roept Rehwinkel op matje

De VVD in de gemeenteraad van Haren wil dat burgemeester Rehwinkel van Groningen uitleg komt geven over zijn rol tijdens de rellen in Haren als hoofd van de Veiligheidsregio.
3 reacties

De VVD in de gemeenteraad van Haren wil dat voorzitter Peter Rehwinkel van de Veiligheidsregio uitleg komt geven aan de raad over zijn rol tijdens de Facebookrellen in het dorp. VVD-fractievoorzitter Pieter Terpstra heeft burgemeester Rob Bats per brief gevraagd dat te regelen, meldde hij woensdag na berichtgeving door RTV Noord.

Niet behulpzaam
Terpstra vindt het te vroeg om een oordeel te vellen over de rol van Rehwinkel. In het rapport van de commissie-Cohen wordt Rehwinkel verweten op de avond van de rellen niet erg behulpzaam te zijn geweest, onder andere omdat hij aanvankelijk geen toestemming gaf om feestgangers per bus van Haren naar Groningen te vervoeren.
 
Uitleg aan raad 

,,Haren is de plek waar het allemaal gebeurd is. Het lijkt me niet meer dan logisch dat hij aan de raad komt uitleggen waarom hij bepaalde keuzes heeft gemaakt'', aldus Terpstra.

 

Lees meer in het BB-Dossier Project X-rellen Haren

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Mevrouw Kiki op

Ik wens Haren heel erg veel succes met het uitleggen van hun probleem aan burgemeester dr.P.Rehwinkel.

Want in Groningen gaat het nog steeds niet goed.

======
Of ik begrijp de basisregels van de democratie niet of burgemeester dr.P.Rehwinkel snapt er geen millimeter van.

In Groningen hebben hier een monumentaal klein kwetsbaar Noorderplantsoen.

Wij hebben jarenlang ons best gedaan om dit kleine Noorderplantsoen te beschermen.

En plantsoen aantrekkelijk te houden voor mens, plant en dier.

Met in de hand, via inspraak, democratisch vastgesteld beleid.

Grootschalige evenementen zijn daarom in het broedseizoen niet toegestaan.
En grootschalige evenementen (Noorderzon) mogen max. 12 dagen per jaar.

Nu wil een grote groep hardlopers, 's nachts in het broedseizoen, door dit kleine Noorderplantsoen rennen.
Onder andere als bedrijfsuitje.

Maar.... omdat dat volgens beleid dus niet mag, WAANT burgemeester dr.P.Rehwinkel op wonderlijke wijze dat hij volkomen in zijn eentje, beleid dat geldt voor het gehele plantsoen, kan veranderen.

Zonder inspraak, zonder overleg met de Gemeenteraad.
Zo bepaalt hij ook, in zijn eentje, dat hij dit evenement wel grootschalig vindt, maar dat dit evenement niet onder de max. 12 dagen valt.

Volgens mij zit het juridisch zo:
Ondanks dat een burgemeester de enige is die een evenementenvergunning kan verlenen, is een burgemeester niet de enige die beleid, geldend voor geheel gebeid, kan veranderen.

Mevrouw Kiki
Door Kritisch burger op
Goede zaak. Deze meneer moet niet denken dat hij er zo simpel van af komt. De door Cohen uit de wind gehouden partijgenoot, zal als vz. van de veiligheidsregio een goed verhaal moeten hebben, wil hij geloofwaardig overkomen. Als je zo graag de bestuurder wil uithangen, dan moet je dit m.n. in slechte tijden (Haren) kunnen waarmaken.
Door Pipadekloon (Voorlichter) op
Kom op Haren de waarheid moet boven tafel komen. Deze man heeft zitten slapen en de boel op zijn beloop gelaten. Geen interesse voor een klein dorpje want meneer is er voor de grote stad. Cohen zegt niets over Rehwinkels verantwoordelijkheid maar jullie moeten dat wel doen. Laat je niet piepelen hoor!

Vacatures

Van onze partners