of 65101 LinkedIn

VVD'ers vervolgd voor lek over benoeming burgemeester

Kathalijne de Kruif
Kathalijne de Kruif
5 reacties

Ex-VVD'ster Kathalijne de Kruif uit Stichtse Vecht moet voor de rechter komen omdat zij geheime informatie over de benoeming van een nieuwe burgemeester voor haar gemeente heeft gelekt.

Stichtse Vecht
Dat deed ze toen ze nog VVD-fractievoorzitter in die gemeente was. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt haar van schenden van haar ambtsgeheim, omdat zij lid was van de vertrouwenscommissie voor de benoeming van de burgemeester. Oud-wethouder Piet Ploeg (VVD) uit Stichtse Vecht moet zich ook bij de rechter verantwoorden. Hij heeft volgens het OM zijn geheimhoudingsplicht verzaakt.

Rob Bats 

De zaak tegen Rob Bats, voormalig burgemeester van Haren (Groningen) en eveneens VVD'er, is geseponeerd. De Kruif en Ploeg zouden hem als nieuwe burgemeester voor Stichtse Vecht naar voren hebben willen schuiven. Hij zou in november en december vorig jaar geheime informatie over de sollicitatieprocedure via De Kruif en Ploeg hebben gekregen.

Witwassen
De Kruif is nu in een tweede rechtszaak verwikkeld. Deze week stond ze voor het eerst voor de rechter in Utrecht, omdat het OM haar verdenkt van witwassen van crimineel verkregen geld. Dat deed ze door onder meer een boot, een caravan, een jetski en auto's te kopen. Ze zou ook lid zijn van een criminele organisatie. Die organisatie hield zich op professionele basis bezig met hennepteelt en -handel.

Telefoontaps
Het vermeende lekken over de burgemeestersbenoeming kwam aan het licht nadat de recherche telefoontaps had geplaatst in verband met het onderzoek naar de hennephandel. De Kruif werd op 17 februari verhoord over het lekken. Daarna werd ze meteen gearresteerd voor het witwassen. Ze zat vier weken in voorarrest. Volgens haar raadsvrouw is de ex-politica psychisch ziek van alles wat politie en justitie haar hebben aangedaan. 
(ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan Willem op
Alle partijen lekken. Maar alleen als de VVD het doet, maakt BB er melding van.
Door Karel op
Moet er langzamerhand geen balkje voor haar ogen geplaatst worden als BB haar foto afdrukt?
Door Jan op
Het zoveelste schandaal binnen de Vermogens Veiligheids Dienst....
Door Willem op
Ach gossie, ze is psychisch ziek door alles wat politie en justitie haar hebben aangedaan. Goed, de VVD-politica (het is telkens weer die zelfde partij) is nog niet veroordeeld, maar het riekt toch naar behoorlijk fout gedrag en verkeerde, zelf gekozen vrienden, dus ga nou niet het slachtoffer zitten spelen. Mutsje nooit-gegenoeg.
Door August Biels (gewezen ambtenaar) op
"Ze zou ook lid zijn van een criminele organisatie. " Is het niet wat prematuur om de VVD nu als zodanig te beschrijven?

Vacatures

Klik hier voor alle vacatures

Van onze partners