Advertentie

Vuurwerkvrije zone Hilversum een succes

De vuurwerkvrije zone in Hilversum was opnieuw een succes. Dat laat burgemeester Pieter Broertjes zondag weten. Voor de tweede keer was een deel van het centrum van de mediastad verboden voor consumentenvuurwerk.

01 januari 2017

De vuurwerkvrije zone in Hilversum was opnieuw een succes. Dat laat burgemeester Pieter Broertjes zondag weten. Voor de tweede keer was een deel van het centrum van de mediastad verboden voor consumentenvuurwerk.

Centrale vuurwerkshow
Op het marktplein werd een centrale vuurwerkshow georganiseerd en waren muziekoptredens.

,,Ik ben blij dat Hilversummers dit spektakel op prijs stellen en het leuk vinden om op deze manier met elkaar het nieuwe jaar in te luiden. Deze aanpak wordt door steeds meer Hilversummers gewaardeerd", aldus Broertjes.

Rechter
Vuurwerkhandelaren hadden onlangs opnieuw geprobeerd van de vuurwerkvrije zone in Hilversum af te komen, uit angst voor omzetverlies. Maar de Raad van State bepaalde dat de gemeente het recht heeft het afsteken van vuurwerk in het uitgaanscentrum te verbieden. De vuurwerkhandelaren en de gemeente troffen elkaar al eerder voor de rechter. (ANP)

Stem hier op de stelling: Er moet een verbod komen op particulier vuurwerk

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Rogier
Gelukkig kon je in de rest van Hilversum gewoon vuurwerk afsteken zodat iedereen vuurwerkspektakel kon afsteken en/of zien!!!
Kaas !
Vuurwerk is een soort voetbal, iedereen moet meegenieten.
Jan
Vuurwerk en voetbal, inderdaad een goede vergelijking. Beide leiden tot vandalisme en gewonden. Maar voetballen op straat is al lang niet meer mogelijk, waarom vuurwerk afsteken dan wel? Het leidt tot angstige huisdieren, verwondingen en veel schade. Een landelijk verbod is op zijn plaats in plaats van hier en daar wat vuurwerkvrije zones. Uitsluitend professioneel vuurwerk nog toestaan, daar ben ik voorstander van.
ReindeR Rustema / webmaster petities.nl
Vuurwerk om te beginnen uit de steden bannen. Daar zijn de problemen met vuurwerk. De liefhebbers kunnen nog steeds naar dunbevolkt gebied uitwijken. Volgens opinie-onderzoek wonen ze daar al voornamelijk.
Rogier
Dan zou je dus ook voetbal moeten verbieden, want dat leidt maar tot vandalisme... Met voetbal is het net zoals met vuurwerk: de overgrote meerderheid gaat er gewoon normaal mee om. Ook zonder vuurwerk zal er met de jaarwisseling vandalisme en schade zijn door asocialen. En voor die vieze kat van de buren die door mijn tuin loopt laat ik het met oud en nieuw graag knallen!!
Advertentie