Advertentie

Vuurwerkverbod in Hilversum mag

Vorig jaar stak de rechter op het laatste moment nog een stokje voor het verbod op het afsteken van vuurwerk in het winkelgebied en centrum van Hilversum.

19 november 2015

De gemeente Hilversum kan dit jaar het afsteken van vuurwerk in het centrum verbieden. Niet alleen de burgemeester maar ook het college van B en W kan een dergelijk verbod instellen, oordeelde de afdeling bestuursrecht van de rechtbank Midden-Nederland donderdag.

Verlies aan omzet
Vorig jaar stak de rechter op het laatste moment nog een stokje voor het verbod op het afsteken van vuurwerk in het winkelgebied en centrum van Hilversum. De beslissing voor die maatregel had formeel gezien alleen door de burgemeester genomen kunnen worden en niet door het college, zei de voorzieningenrechter toen. Het verbod ging daarom niet door. De zaak die donderdag voorlag was aangespannen door vuurwerkhandelaren die een verlies aan omzet vrezen door een verbod. Die krijgen nu nul op het rekest. Van de rechtbank hoeft het college geen rekening te houden met de financiële belangen van de vuurwerkhandelaren. (ANP)

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Cees Rootjes / Maatschappelijk betrokken adviseur
Hoop dat dit in meer gemeenten gaat gebeuren.
Rogier
Dit jaar extra vroeg en extra veel knallen in Hilversum, tegen die klaag- en verbodjescultuur in Nederland.
Willem / AS
Mooi, nu de rest van het land. Jaar in jaar uit blijkt dat er (vaak onschuldige) ogen of oren en (schuldige) vingers of hele handen de lucht in gaan. Zijn we daar grotendeels vanaf, want de hersenlozen halen natuurlijk illegale troep uit het buitenland. Wil je knalllen horen? Ga dan lekker in Syrië rondlopen, en laat dan meteen je baard staan want anders raak je je hele hoofd nog kwijt.
Kaas !
Hulde @Hilversum, nu op naar een landelijk verbod van die vervuilende lawaaimeuk.
Rogier
Lachwekkend als het niet misselijkmakend zou zijn, zo'n vergelijking van Willem met oorlogsgeweld in Syrie. 95% van de Nederlanders die vuurwerk afsteken, vinden het gewoon leuk op oudjaar te knallen (en ja sierwerkvuurwerk knalt ook). Duidelijk het woord van de typische bemoei- en regelzuchtige Nederlandse funkiller, die bovendien andersdenkenden ook meteen als leeghoofdigden kwalificeert. Het wordt tijd dat NL niet meer luistert naar dit soort minderheidsstandpuntjes.
Fritz
En dan komt de hamvraag: Wie gaat zo'n verbod nu feitelijk handhaven? Het handhaven van het afsteekverbod voorafgaande aan 31 december blijkt in de praktijk al nauwelijks te handhaven.
Advertentie