Advertentie

Vuurwerkmeldpunt lokale GroenLinksfracties overspoeld

Het meldpunt op internet waar overlast van vuurwerk gemeld kan worden is drukbezocht. Het meldpunt is opgericht door lokale GroenLinkspartijen.

27 december 2012

Bij het internetmeldpunt voor vuurwerkoverlast, afgelopen zaterdag ingesteld door lokale GroenLinksfracties, zijn inmiddels bijna 16.000 meldingen binnengekomen. Maandag waren dat er 5000. Dat staat woensdagavond op de website.

Schade

Ruim de helft van de meldingen gaat over vuurwerkbommen die vaak 's nachts worden afgestoken. ,,Als zo'n explosief in je straat tot ontploffing wordt gebracht, zit je gelijk rechtop in je bed", zegt fractievoorzitter Arno Bonte van GroenLinks Rotterdam. Verder zijn er veel klachten binnengekomen over schade door vuurwerk en vuurwerkstress bij huisdieren.

Aangeboden aan Tweede Kamer

De bedoeling is dat na 1 januari een bundeling van de meldingen aan de Tweede Kamer wordt aangeboden en dat burgemeesters om extra maatregelen wordt gevraagd.


Ruiten gesneuveld
In de nacht van dinsdag op woensdag sneuvelden in het Noord-Brabantse Werckendam nog de ruiten van een eetcafé, een drogisterij en drie woningen door de klap van een vuurwerkbom. De daders, die het zware vuurwerk rond half 5 afstaken, zijn nog niet gevonden.

Reacties: 11

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

G.Schaeffer / Creatief therapeut
In de wijk Brakkenstein schrik ik regelmatig, ver voor oud op nieuw ,van vreeselijk harde knallen van vuurwerk Vaak in de avond ,maar ook wel eens s"middags of op zaterdag ochtend vroeg. Voor we hier kwamen wonen woonde we in de wijk de Hazenkamp waar dat ook voorkwam maar wel minder. Het feit dat veel mensen zich rot schrikken en dat sommige mensen binnen moeten blijven omdat ze anders te benauwd krijgen vanwegen de schadelijke dampen maakt dat ik al jaren zou willen pleiten voor een vuurwerk afsteekplek door de gemeente.
gerrie
Gewoon handhaven wat je moet handhaven. Vroeger liep je jeugd heel hard weg als de politie kwam. Anders waren ze bont en blauw en konden ze 2 weken niet goed pissen. Tegenwoordig blijven ze staan en steken ze hun hoofd naar voren. Wat een lala maatschappij. Met praten los je het echt niet op hoor.
Boris
Overlast is een heel subjectief begrip. Zo'n meldpunt voegt dus feitelijk niets toe, maar levert op dat de mensen die klagen het gevoel hebben dat de politiek ze serieus neemt. Verre van dat dus...



Overigens grappig dat een van oorsprong revolutionaire en progressieve partij als GL steeds meer een oer-conservatieve weg inslaat. Het kan verkeren.

Marion Daemen / Adm.medewerkster
Dit vuurwerk, al weken aan de.gang, met harde tot zeer harde knallen is echt niet meer normaal.

Een buiten proportioneel geluis voor kinderen dieren en ouderen. Zelf is dit voor mij een ding waardoor ik niet meer kan wandelen met mijn hond.

Dit moet echt aan banden gelegd worden
W Walnut
Gewoon extra vuurwerk belasting n vieren. Laat de vervuiler / vernieler / klant gewoon het dubbele betalen.

Van de meeropbrengst kan de oogarts en de kapotte bushokjes betaald worden
A.DAEMEN
Het is te gek hoeveel overlast wij hebben in Landgraaf.

Met name in de gemeente Schaesberg. Het kan echt niet zo verder gaan.

Mensen, dieren en eigen veiligheid zijn in gevaar.



mvg

A. Daemen

Stef Lagarde
Vuurwerk afsteken alla, dit is geen vuurwerk meer dit zijn bommen! Ook word er bij ons in de wijk eigendom van mensen opgeblazen, klikos, brievenbussen, zelfs onder ruitenwissers van autos zit vuurwerk(NIET NORMAAL)! vroeger had je knallen, nu mortieren! Oud en nu lijkt wel oorlog, lol is eraf op deze manier. Verbieden die handel. Het is geen feest meer maar een vernielfeest!!!!!!
Anneke
Een verbod in woonwijken zou goed zijn, de decibels vliegen je hier om de oren, terwijl een feest niet mag. Meer controle en meer belasting voor vuurwerkafstekers aangezien ze de gemeenschap veel geld kosten: opruimen, vernielingen, luchtvervuiling, extra inzet politie, brandweer en ziekenhuispersoneel.

Vuurwerk is leuk, maar nu lijkt het wel een oorlogsgebied
Op ten Noort / Burger
Er onstaat zoveel milieu schade,geluids overlast is zeer schadelijk voor het zenuwstelsel van mens en dier.snachts worden wij wakker al dagen door een soort bommen.dit is uit de vorige eeuw past niet bij bewuste mensen.Regering heeft ook een opvoedende taak
A jansen / Huisvrouw mantelzorger
Niet normaal wat hier en de lucht gaat het is net oorlog zulke dikke bommen de ramen trillen gewoon .En dit gaat al van af vorige week >Is hioer nu niks aan te doen dan hb al 2 keer voriger week gebeld maar ze moeten nog komen verschrikkelijk dat de wereld zo inelkaar zit
John / Manager technische dienst
Hier houden zich de mensen netjes aan de regels.

Dit vind ik netjes, vroeger waren we zelf anders.

Het probleem denk ik is, dat we nu teveel mensen op een klein leefgebied hebben, en iedereen wil wat doen voor zijn plezier.

Wat betreft vuurwerk ëen keer per jaar.

Dat willen wij toch niet misgunnen,

Hierbij inacht nemend de economie.

Alleen oudzaaiers en misgunners kunnen hierop tegen zijn.

Advertentie