of 60264 LinkedIn

Vragen over dienstreis gemeentesecretaris Arnhem

Volgens coalitiepartijen GroenLinks en D66 en de AOP neemt het bewind in Saudi-Arabië ‘steeds gruwelijker vormen’ aan. Niet voor niets streepte het kabinet afgelopen najaar nog voorgenomen bezoeken aan dat land door, aldus de Arnhemse fracties.
4 reacties

D66, GroenLinks en ouderenpartij AOP in Arnhem willen weten waarom gemeentesecretaris Rob van Wuijtswinkel vorige week naar een congres in Saudi-Arabië is geweest. Volgens de partijen is er in dat land ‘een hoop mis met de mensenrechten.’ Ze vragen zich af of de gemeente het passend vindt om in zo'n land ‘ambtelijk actief’ te zijn.

Gruwelijk
Volgens coalitiepartijen GroenLinks en D66 en de AOP neemt het bewind in Saudi-Arabië ‘steeds gruwelijker vormen’ aan. Niet voor niets streepte het kabinet afgelopen najaar nog voorgenomen bezoeken aan dat land door, aldus de Arnhemse fracties. Dat had toen te maken met de verdwijning van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi, die later vermoord bleek.

Namens de gemeente?
Aangezien Van Wuijtswinkel op het congres van Global Government Forum werd gepresenteerd als 'citymanager en CEO' van Arnhem, willen de partijen ook weten of hij namens de gemeente sprak. ‘Wat wilde Arnhem daar dan bereiken?’, aldus de vragenstellers. Arnhem wilde donderdag nog niet reageren op de kwestie. De vragenstellers krijgen eerst antwoord, aldus een woordvoerster. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door p op
Veiligheid, mensenrechten en handelsbevordering is het officiële NL beleid. Beetje dubbele houding van NL.

Interessant is dus vooral om te horen hoe de beste man in S-A is beland en of hij dit ook heeft gedaan in nauw overleg met de Nederlandse ambassade. Of anders wat het toevoegt voor Arnhem om de betrekkingen met S-A aan te halen.
Door Gerrit op
Gewoon de mensenrechten daar verbeteren. Niks mis mee.
Door Henk op
Gewoon zelf laten betalen en even kijken welke vakantie/dienstreizen hij nog meer heeft gemaakt. En wie heeft hier toestemming voor gegeven? Zonodig direct ontslaan.
Door g m andeweg (pensionado) op
land zonder mensenrechten,elke kritiek op de kleptokratie van meer dan 6000 prinsen wordt genadeloos afgestraft.geseling en onthoofding zeer regelmatig.koopt voor miljarden wapens in het westen waarmee in Jemen de Houthis worden afgeslacht,bevorderen het salafisme ,voor het westen een heel gevaarlijke vorm van Islam vooral nadat enkele jaren geleden opstandelingen hun heiligdom in Mekka bezetten en de overheid aan deze geestelijken tegemoet moesten komen ,elke borm van modernisering zoals vrouwen achter het stuurbis slechtsbwindow dressing