of 63561 LinkedIn

Vorden wil ondanks ophef waardige herdenking

Ondanks alle rumoer rondom de dodenherdenking hoopt Vorden, gemeente Bronckhorst, dat de plechtigheid waardig verloopt.
2 reacties

Voor het tweede achtereenvolgende jaar ligt de dodenherdenking in het Gelderse Vorden onder een vergrootglas. Het voornemen om na de plechtigheid zaterdag stil te staan bij het graf van gesneuvelde Duitse soldaten zorgde deze week voor zo veel rumoer dat het organiserende 4 mei Comité Vorden samen met de gemeente besloot dat onderdeel te schrappen.

Andere route
Het aangekondigde protest van de antifascistische organisatie AFVN was voor gemeente en 4 Mei Comité reden om de tocht langs het Duitse graf uit het programma te halen. Ze vreesden voor verstoring van de orde en de waardigheid van de herdenking. Vertegenwoordigers van gemeente en comité nemen nu een andere route naar de uitgang van de begraafplaats. Deelnemers aan de herdenking blijven de vrijheid houden om langs het Duitse graf te lopen.

 
Gebaar van verzoening 

Voor het 4 mei Comité Vorden is de wandelroute langs het Duitse graf een gebaar van verzoening. Van de circa 500 aanwezigen liep vorig jaar vrijwel iedereen die route. Burgemeester Henk Aalderink van Bronckhorst mocht dat toen niet van de rechter. In hoger beroep oordeelde het hof later dat het verbod niet terecht was.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Pipadekloon (Voorlichter) op
Wat willen die lutsers daar nou dat we een beetje Duitsers
gaan lopen te herdenken op 4 mei ? In Duitsland doen ze dat zelf niet eens en dan hier wel!
Door Ra op
Oordeelt niet, opdat gij niet geoordeeld wordt.
wat moet ik hiermee als overtuigd Darwinist, dat is de vraag.

Vacatures

Van onze partners