of 62284 LinkedIn

Voorzitter COA Gerard Bakker beste overheidsmanager

Gerard Bakker, bestuursvoorzitter van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), is uitgeroepen tot Beste Overheidsmanager 2017. 

Gerard Bakker, bestuursvoorzitter van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), is uitgeroepen tot Beste Overheidsmanager 2017. 

Compexiteit

De jury kende Bakker de prijs toe omdat hij ‘ondanks de enorme complexiteit van de opgave en de grote politieke en maatschappelijke impact de hoge instroom van asielzoekers in 2015 en 2016 op een verbindende en energieke manier het hoofd heeft geboden.’

Overheidsorganisatie

Staatsbosbeheer kreeg de prijs voor Beste Overheidsorganisatie van het Jaar.De organisatie weet volgens de jury op een toekomstbestendige manier de belangen van bewoners, recreanten en het milieu met elkaar te verbinden. ‘Door slim gebruik te maken van schaarse grondstoffen draagt Staatsbosbeheer bij aan de circulaire economie en verwezenlijken ze social return door samenwerkingen aan te gaan met onder andere Reclassering Nederland, zorginstellingen en werkvoorziening instanties.’

 

Genomineerden

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties reikte maandagavond in de Ridderzaal beide awards uit. Andere genomineerden voor de Beste Overheidsmanager waren Elanor Boekholt-O'Sullivan, commandant van de Vliegbasis Eindhoven en Irma Woestenberg, gemeentesecretaris van Den Bosch. Andere genomineerden voor de Beste Overheidsorganisatie zijn de Stadsregio Parkstad Limburg en Waterschap Brabantse Delta.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Adriaan op
WC-eend.
Door Johan (mee-lezer) op
neem nog een lekker slokje azijn..... verbinder ? ?
Door verbinder op
Dubbel paspoort reikt prijs uit voor binnenhalen nog véél meer dubbele paspoorten.

Vacatures

Van onze partners