of 58952 LinkedIn

Voorwaarden raamprostitutie Wallen deels van tafel

De Raad van State heeft geoordeeld dat sommige voorwaarden te ver gaan en van tafel moeten. De voorwaarden, om mensenhandel en uitbuiting tegen te gaan, zijn door de gemeente Amsterdam genomen voor de raamprostitutie.
Reageer

De burgemeester van Amsterdam, destijds Eberhard van der Laan, mocht voorwaarden stellen aan vergunningen voor raamprostitutiebedrijven op de Wallen, maar sommige van die voorwaarden gaan te ver en moeten van tafel. Dat heeft de Raad van State bepaald.

Mensenhandel
Met de voorwaarden wil Amsterdam mensenhandel en uitbuiting tegengaan. Zo is de tijd dat een werkruimte aan één sekswerker mag worden verhuurd, begrensd, en moeten raamprostitutiebedrijven intakegesprekken voeren met sekswerkers. Van die gesprekken moet een verslag beschikbaar zijn voor toezichthouders van de gemeente.

Te verstrekkende voorwaarden
Die maximale verhuurtijd en de intakegesprekken zijn prima voorwaarden tegen misstanden, maar gespreksverslagen mogen niet naar de toezichthouders gaan. Ook gaat er een streep door de voorwaarde dat raamexploitanten verantwoordelijk zijn voor overtredingen van de hygiëneregels binnenskamers. Verder is de eis dat een exploitant lopend binnen 12 minuten aanwezig moet kunnen zijn als een toezichthouder dat vraagt, te verstrekkend. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.