of 65101 LinkedIn

Voormalig VVD-fractievoorzitter ook verdacht van hennepteelt

Kathalijne de Kruif kwam twee weken geleden in opspraak toen bekend werd dat ze wordt verdacht van lekken van informatie over een nieuwe burgemeester voor Stichtse Vecht. Ze wordt echter ook verdacht van betrokkenheid bij grootschalige hennepteelt en witwassen van geld.
17 reacties

Voormalig VVD-fractievoorzitter Kathalijne de Kruif van de gemeente Stichtse Vecht hoort donderdag van de rechter in Utrecht of ze nog langer in de cel moet blijven zitten. Het Openbaar Ministerie denkt dat ze betrokken is bij grootschalige hennepteelt en witwassen van geld. De VVD-politica zit al twee weken vast.

Informatie lekken
De Kruif kwam twee weken geleden in opspraak toen bekend werd dat ze wordt verdacht van lekken van informatie over een nieuwe burgemeester voor Stichtse Vecht. Dit kwam aan het licht doordat haar telefoon al geruime tijd werd getapt vanwege het hennepteeltonderzoek. De Kruif zit niet in de cel voor het mogelijke lekken, maar is daarvoor wel aangehouden. De VVD zette haar meteen op non-actief.

Hennepkwekerij
De politie pakte in februari samen met De Kruif nog zeven verdachten op, van wie er zes in de cel zitten. Er zijn huiszoekingen gedaan in Maarssen, waar De Kruif woont, Utrecht, De Bilt, Voorthuizen en Haarlem. Op meerdere adressen zijn hennepkwekerijen ontmanteld. Ook zijn boten, auto's en een waterscooter in beslag genomen. Het onderzoek is nog lang niet klaar. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Mr. R. M. Dalmijn op
Het blijft opvallend dat ondanks de reacties van Mr. Spong , BB niet overgaat tot een aanpassing van het artikel. Elders mocht ik al even reflecteren op het klachtwaardige artikel van mevrouw Walstra, die het presteerde 4 dagen na de opheffing van de verdenking tot het kweken van hennep , daar nog eens een bijtend stuk aan meende te moeten besteden . Met volledige naam en toenaam. Collega Spong indachtig brandt dit OM huis tot de bodem af. Zie uit naar het objectieve commentaar van BB.
Door Toine Goossens (Toezichthouder gedrag en moraal) op
Is het nog steeds gebruikelijk dat strafrechtadvocaten hun vakanties en buitenlandse reisjes contant betalen? Of is dat ook onrechtmatig verkregen bewijs.

De vorige week nog betrapte de politie een fietsendief, die zij volgden, bij het plegen van een inbraak. Sorry hoor, maar dat is onrechtmatig verkregen bewijs. Voor die inbraak gaat de dief vrijuit.

Ik noem dat bijvangst, ook die is strafbaar.
Door S.Taal (geen jurist) op
Mij boeit het juridisch bewijs niet. Heeft ze er mee te maken of niet?
Door Mr. Sprong (jurist) op
Het ten laste gelegde hennepteelt is inmiddels weer vervallen. Witwassen wordt nog uitgezocht, maar het OM kan het bewijs nog niet rondkrijgen. Het bewijs t.a.v. lekken vertrouwelijke informatie is onrechtmatig verkregen.
Het begint erop te lijken dat het OM bezig is een grote zeperd te halen !
Door Hannes Haganum (overheidsdienaar) op
Och, in de huidige politieke cultuur zal die mevrouw na haar veroordeling wel voorgedragen worden als bestuursvoorzitter van een zorgverzekeraar. Goed kunnen witwassen, zelfverrijking, de waarheid verbloemen en het bedenken van een succesvol exportprodukt zijn competenties die kennelijk hoog gewaardeerd worden bij de kandidaatstelling binnen de VVD. Denk maar eens aan de gedeputeerde Hooijmaaijers die uiteindelijk toch van de rechter het lid op de liberale neus kreeg. Maar wie weet, wellicht mogen ze in het cachot ook de wietplantjes verzorgen.
Door opmerket op
wie vrij is van zonden, werpe de eerste steen
Door Adri op
Lijkt gemeengoed te worden bij de VVD. Alsof rommelen met declaraties nog niet genoeg is, worden partijleden nu in verband gebracht met hennepteelt en witwasparktijken (Teeven). En om het beeld compleet te maken. De minister weet het niet. Maar dat laatste is waarschijnlijk eerder te wijten aan beginnende dementie, althans daar heeft zijn optreden (uh, uh, uh,..) veel van weg.
Door Adri op
Lijkt gemeengoed te worden bij de VVD. Alsof rommelen met declaraties nog niet genoeg is, worden partijleden nu in verband gebracht met hennepteelt en witwasparktijken (Teeven). En om het beeld compleet te maken. De minister weet het niet. Maar dat laatste is waarschijnlijk eerder te wijten aan beginnende dementie, althans daar heeft zijn optreden (uh, uh, uh,..) veel van weg.
Door Peer op
Benieuwd hoe deze VVD-er staat tegenover legalisering van de hennepteelt.
Door Loe op
En toch zijn er nog lieve mensen ik ga er dagelijks mee om. Waren alle mensen zo.... dan was er geen leger of politie nodig!
Deze mensen zijn tevreden met wat ze verdienen en dat is vast veeeel minder dan de Kruif.
Oh ik heb er geen woorden voor!

Vacatures

Van onze partners