of 65101 LinkedIn

Voorlopig geen groot azc in Heesch

De vestiging van een groot asielzoekerscentrum in de Brabantse plaats Heesch is voorlopig van de baan. Een meerderheid in de gemeenteraad is tegen de opvang van vijfhonderd vluchtelingen in het plaatsje. De CDA-fractie in de gemeente Bernheze geeft de beslissende stem.
2 reacties

De vestiging van een groot asielzoekerscentrum in de Brabantse plaats Heesch is voorlopig van de baan. Een meerderheid in de gemeenteraad is tegen de opvang van vijfhonderd vluchtelingen in het plaatsje. De CDA-fractie in de gemeente Bernheze maakte woensdag bekend dat zij tegen een voorstel van het college zal stemmen. Eerder al maakten de de fracties van SP, Lokaal en VVD bekend tegen te zijn.

Te veel en te lang

'Na uitvoerig overleg en na afweging van alle beschikbare gegevens heeft de CDABernheze Fractie besloten dat ze niet akkoord zal gaan met het collegevoorstel over een asielzoekerscentrum in Heesch', schreef fractievoorzitter Wim van Lith woensdag. Vijfhonderd asielzoekers voor de duur van tien jaar is te veel en te lang op die locatie, aldus het CDA.

 

Niet gezwicht

'Gezien de gespannen situatie in Heesch/Bernheze vindt de CDABernheze Fractie dat we nu duidelijkheid dienen te geven aan die mensen die op een ordentelijke wijze hun mening kenbaar gemaakt hebben.' Zwichten voor relschoppers, die half januari in Heesch demonstreerden tegen de komst van asielzoekers, doet de fractie niet, zei Van Lith woensdagavond tegen het ANP.

 

Kleinschaliger

Kleinschaliger opvang verspreid over de diverse kernen van de gemeente behoort te mogelijkheden. Dat vergemakkelijkt de inburgering in de dorpsgemeenschappen en er zijn vrijwilligers genoeg die willen helpen, aldus de fractievoorzitter. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Henk op
En gemeenteraad moet zonder 'last' kunnen besluiten. In dit geval bestaat de schijn dat dit niet is gebeurd.
Door Paul Vreeke (Directeur / eigenaar APAPS) op
En toch kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat het besluit over een groot AZC in Heesch zonder rellen en kogelbrief anders was uitgevallen.

Vacatures

Klik hier voor alle vacatures

Van onze partners