of 63946 LinkedIn

Volt wil meedoen aan gemeenteraadsverkiezingen

‘We begonnen Europees, braken nationaal door, en gaan straks ook lokaal aan de slag.’ Met die woorden sprak Volt-leider Laurens Dassen zaterdag tijdens een partijcongres zijn ambitie uit om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. In hoeveel gemeenten, weet de partij nog niet.
4 reacties

‘We begonnen Europees, braken nationaal door, en gaan straks ook lokaal aan de slag.’ Met die woorden sprak Volt-leider Laurens Dassen zaterdag tijdens een partijcongres zijn ambitie uit om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. In hoeveel gemeenten, weet de partij nog niet.

Europese partij

Volt is een Europese partij en dus zei Dassen dat ook de gemeenteraadsverkiezingen een Europese insteek zullen krijgen. ‘De uitdagingen die we hier hebben, delen we met andere Europeanen. Laten we van hen leren en de beste oplossingen naar de Nederlandse gemeenten halen.’ Daarnaast wil de partij zich ook richten op lokale kwesties met een internationale component, zoals grensoverschrijdend openbaar vervoer of werkgelegenheid in de grensstreken.

 

Minder snel

Dassen liet nog in het midden waar Volt precies aan de verkiezingen zal deelnemen. ‘We zijn een partij in opbouw, en we zullen dus ook keuzes moeten maken. Soms moeten we minder snel gaan om verder te komen.’ Een partijgenoot omschreef het als het ‘fundament goed leggen’. Eerder tijdens het congres zei Mels Klabbers, die namens de partij bezig is met voorbereidingen, dat er ‘in heel Nederland’ gewerkt wordt aan verkiezingsdeelname. Het hangt van de afdelingen in de gemeenten af of dat gaat lukken. Later deze zomer wordt daarover naar verwachting meer duidelijk.

 

Managementtaal
Volt is dit jaar gegroeid van nog geen 2000 naar 11.000 leden. Ook behaalde de partij bij de verkiezingen van maart uit het niets drie zetels in de Tweede Kamer. De vraag hoe die groei in goede banen geleid kan worden, was daarom tijdens dit congres een belangrijk onderwerp van gesprek. Dat gebeurde in termen die vooral doen denken aan managementtaal uit de techwereld. De partij is inmiddels geen 'start-up' meer maar een 'scale-up', klonk het. Er is daarom een 'scale-up lead' aangewezen die zich bezig zal houden met de 'governance'.

 

Fouten maken

Bedoeld werd dat allerlei delen van de partij worden aangepast om ruimte te maken voor de groei. De interne communicatie wordt op orde gebracht en de organisatie wordt geprofessionaliseerd. De partij neemt daarvoor meer medewerkers aan, maar Dassen benadrukte ook dat vrijwilligers een grote rol zullen spelen. ‘De trein dendert door. We zullen fouten maken. Help elkaar dus ook, en stel anderen in je afdeling in staat om mee te doen.’ (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Rood Hesje (zomerzon) op
@Carol Stel: ik weet het wel en jij ook als je in de spiegel kijkt. Je suggereert een tegenstelling die er niet is. Maar goed beste Carol, zodra we het hebben over Europa zien we de bekende stuip bj de Nexit-, FvD- en PVV-liefhebbers.
Kortom alles klopt behalve jouw opmerking dat er iets niet klopt. Want dat klopt niet. Klopperdeklopklopklop
Door Carol Stel op
"Volt denkt Europees. En wil meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen".

Wat klopt hier niet?
Door Bimie Janssen (Ambtenaar) op
VOLT denkt Europees en is meer dan D66 een partij met een visie op de toekomst. In de kleine dorpen hebben ze weinig te zoeken, maar in de grote steden zouden ze de verbinding wel kunnen leggen met de landelijke politiek. Ik wens ze veel succes en hoop dat ze veel stemmen gaan halen.
Door Zipje op
Dit is D66 maar dan nog niet door de macht geccorumpeerd.