of 65101 LinkedIn

Volgens OM maakte ex-VVD'ster gewoonte van witwassen

Haar raadsman John Peters noemt de aantijgingen van het OM donderdag 'volstrekt belachelijk.' 'Het OM blijft maar volhouden, terwijl ze niets kunnen bewijzen tegen mijn cliënt. Ze willen haar hoe dan ook helemaal kapotmaken', meent hij.
20 reacties

Ex-VVD-raadslid Kathalijne de Kruif uit Stichtse Vecht heeft er volgens het Openbaar Ministerie een 'gewoonte' van gemaakt om crimineel verkregen geld wit te wassen. Dat deed ze door onder andere een boot, een jetski, een caravan en auto's te kopen. Toen ze begin dit jaar werd gearresteerd, gaf ze de onderzoeksrechter een valse koopovereenkomst voor de boot.

Volstrekt belachelijk

Haar raadsman John Peters noemt de aantijgingen van het OM donderdag 'volstrekt belachelijk.' 'Het OM blijft maar volhouden, terwijl ze niets kunnen bewijzen tegen mijn cliënt. Ze willen haar hoe dan ook helemaal kapotmaken', meent hij. De Kruif moet maandag met zeven anderen voor de eerste maal voor de rechter verschijnen.

Criminele organisatie

Volgens het OM vormde De Kruif met zeven mannen een criminele organisatie. 'Die verdenking is zowel door de onderzoeksrechter als door de raadkamer afgewezen. Maar toch komt justitie er weer mee', aldus Peters. De Kruif had een relatie met een van de verdachte mannen. In een telefoongesprek van die man met een andere verdachte viel haar naam en toen liet justitie volgens Peters niet meer los.

Contante betaling

De ex-fractievoorzitster erkent dat ze voor 25.000 euro een boot kocht van een Amsterdammer. Die betaalde ze contant. Het bankafschrift heeft ze aan de politie gegeven. 'Dat het OM beweert dat dat afschrift vals is, is te idioot voor woorden', stelt Peters.

Hennepteelt

De zeven mannen zouden op grote schaal hennep hebben gekweekt en daarin hebben gehandeld. De Kruif wordt niet verdacht van de hennepteelt. De rechtbank heeft maandag de hele dag uitgetrokken voor de zaak, maar zal niet inhoudelijk op de feiten ingaan. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door HaBé (IC-er) op
Ook toevallig, angststoornis en PTSS, net voor de eerste zitting. Slimme advocaat. Zal wel tot een strafvermindering leiden, als het tot een veroordeling mocht komen.
Door D. Pool (Statenlid) op
Sinds wanneer is een (ex-)raadslid bestuurder? Ik vermoedt dat u bedoeld gekozen volksvertegenwoordiger. M.a.w., hoort dit bericht wel in BB?
Door Linda op
Net als bij Jos van R. Neemt de revhtbank royaal de tijd om de zaak tegen Kathelijne de K. te behandelen. In november de 2 e pro-formazitting. Pas in de loop van 2016 volgt de inhoudelijke behandeling. De Volkskrant is wel zo netjes door haar naam niet voluit te publiceren. Kunnen andere media een voorbeeld aan nemen!
http://www.volkskrant.nl/politiek/ex-raadslid-vv …
Door Carol op
Over de rechtszaak en de veroordeling van het Utrechtse PvdA-raadslid Bert van der Roest, die ruim 60.000 stal uit de kas van de Straatkrant, hebben we niets kunnen lezen in BB. Dus degenen die de redactie eenzijdige berichtgeving verwijten, hebben op dit punt wel gelijk.
Door Hans (afdelingsmanager) op
Nou Jan-Willem, de kranten schrijven er anders ook over. Moet BB het dan maar negeren? Andere, al veroordeelde VVD'ers als Sjoerd Swane en Ton Hooijmaijers hebben het er zelf naar gemaakt: geen enkel medelijden mee.. En bij VVD'ers als Mark Verheijen en Jos van Rey is het gewoon nieuws vanwege hun hoge profiel.
Door Hannes Haganum (overheidsdienaar) op
Ik lees de reacties en merk dat je hier stuit op een dilemma. Natuurlijk is iemand formeel pas schuldig na een gerechtelijke veroordeling. We leven echter ook in een mediamaatschappij waar hoge bomen veel wind vangen. Wie zijn ego groot opblaast zoals veel politici graag doen, die kan ook meemaken dat een ego hard kan ontploffen. Naar ik begrepen heb, heeft ook het Openbaar Ministerie destijds een mediabericht verstuurd en de media leven van sensatie en negativisme. Alles wat wel goed gaat, heeft geen nieuwswaarde.
Door Henk Donkers op
Aan Jan Willem,
Je geeft aan dat er opnieuw een bestuurder psychisch helemaal kapot is gemaakt door Binnenlands Bestuur.
Misschien goed als je ook aangeeft wie al die ander bestuurders waren. Het woordje "opnieuw" gebuik je wel erg makkelijk.
En by ythe way, ik denk niet dat mevrouw psychisch uit het lood ligt door een artikeltje in BB.
Terecht doet BB verslag van het feit dat er een rechzaak gepland is (is nieuws) en geeft zij aan wat de aanklacht is (toelichting op het nieuws). Ik lees niet meer dan verslageving en ik lees geen beschuldigingen of verdachtmakingen door BB.
Door Jan Willem op
Mevrouw Katelijne de K. heeft inmiddels een angststoornis en een posttraumatische stress-stoornis door alle media-aandacht en valse aantijgingen. Ze is onder behandeling bij een psychiater, die haar heeft 'verboden' om vandaag naar de rechtszitting te gaan.

Geweldig redactie van BB, mede dankzij jullie is er opnieuw een bestuurder psychisch helemaal kapot geschreven. (Even namen en rugnummers erbij: Erik de Kluis en Hans Beckers hebben dit op hun geweten).
Door Jan op
@Roeland. Je kunt dat nu wel roepen, maar de lijst met sjoemelende VVD-ers is veel en veel langer. Logisch dat de Vermogens Veiligheids Dienst dan vaker negatief in het nieuws komt dan de de Partij van de Armoede. Samen zijn ze een mooi neo-liberaal stel, dat wel.
Door Dalmijn op
Onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Mooi grondbeginsel van de Rechtsstaat. En toch krijgen de aangeklaagden of verdachten een zwaai mee die , ook bij onschuldig verklaring, blijft rondzingen. Neem de eminente geleerde Professor George Maat. Bezoedeld na 40 jaar onafgebroken dienstverlening voor de publieke zaak. Eigenlijk schandelijk. Neem de senator uit Roermond, verdwaald in een circus dat nu al jaren duurt zonder het begin van een zitting. Ook mevrouw K. Is politiek publiek geïnvalideerd zonder dat daar een Rechter aan te pas is gekomen.
BB en reageerders moeten zich ver van hypen en onderbuiken houden.

Vacatures

Van onze partners