of 64231 LinkedIn

VNG wil praten over jihadisme

De VNG vindt dat er ook maatregelen op lokaal niveau nodig zijn en wil daarom ervaringen uitwisselen. Plasterk zou een coördinerende rol moeten krijgen in de gezamenlijke aanpak.
1 reactie

Als het aan de gemeenten ligt, gaan zij meer met het Rijk samenwerken in de aanpak van jihadisme. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) wil zo snel mogelijk met ministers Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) en Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) aan tafel om het daarover te hebben.

Maatregelen
Dat liet de VNG donderdag weten. De vereniging vindt dat er ook maatregelen op lokaal niveau nodig zijn en wil daarom ervaringen uitwisselen. Plasterk zou een coördinerende rol moeten krijgen in de gezamenlijke aanpak.

Signaalfunctie
Volgens de gemeenten is het logisch dat er nu wordt ingegrepen waar dat ‘acuut nodig is’. ‘Maar jihadisme is niet alleen een probleem in een paar grote steden in de Randstad. Nederlandse jihadstrijders komen ook uit dorpen in het Gooi en andere delen van het land’, stelt de vereniging. Bovendien zijn gemeenten bij uitstek in staat om radicalisering te voorkomen en te signaleren.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door HvB op
"het is een Europees probleem" zou Pechtold moeten zeggen, maar ja..

Vacatures

Van onze partners