Advertentie

VNG-bestuurder Wienen: Wilders negatiefste politicus

Geert Wilders is de politicus die zich dit jaar in negatieve zin het meest heeft onderscheiden als het om de opvang van vluchtelingen gaat. Dat vindt Jos Wienen, burgemeester van Katwijk en bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) verantwoordelijk voor de commissie asiel en integratie.

26 december 2015

Geert Wilders is de politicus die zich dit jaar in negatieve zin het meest heeft onderscheiden als het om de opvang van vluchtelingen gaat. Dat vindt Jos Wienen, burgemeester van Katwijk en bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) verantwoordelijk voor de commissie asiel en integratie.

Onzinnig

'Als hij zegt 'grenzen dicht voor terroristen', dan denk ik wat een onzinnigheid', zei de VNG-voorman zaterdag in het programma Kamerbreed (AVROTROS) op NPO Radio1. 'Er zijn gewoon mensen in dit land en daar moet je iets mee. Dat is geen kwestie van grenzen dicht. Bovendien vind ik het bijna tragisch voor mensen die op de vlucht zijn voor geweld en terroristen, dat ze vervolgens worden neergezet als terroristen.'

Sociale media

Wat Wilders zegt, heeft effect op mensen, aldus Wienen. Hetzelfde geldt volgens hem voor sociale media. 'Als ik zie wat daar nauwelijks gefilterd op mensen afkomt.' De burgemeester noemde als voorbeeld een verhaal op Facebook over een fietsenwinkel in zijn stad waar drie buitenlanders met goedkeuring van de gemeente gratis elektrische fietsen kwamen afhalen. Het bleek volledig flauwekul.

Kritiek op Rutte

De CDA'er Wienen, die met het kabinet spreekt over de opvang van asielzoekers, had ook nog een kritisch puntje over Mark Rutte. 'Ik kan me voorstellen dat sommigen zeggen dat de premier wat ondubbelzinniger duidelijk zou moeten maken dat dit een taak is die we met z'n allen moeten doen.' Wienen denkt dat de terughoudendheid van de premier samenhangt met het profiel van diens partij, de VVD. (ANP)

Reacties: 20

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

M. Kap
Wienen donder toch op met je kop in het zand geklets!
henk
Jos Wienen heeft een lekkere bijverdienste aan wat hij doet en Het is werkelijk niet te geloven: hij adviseert over voorstellen van staatssecretaris Teeven. Dat staat nu dd 30-12-2015 nog te lezen op de vng site. Zou Wienen de krant wel lezen? Of zou zijn commissie slechts een papieren constructie zijn?
True
Compliment voor Wilders, zeker als het uit de mond van een "christendemocraat" komt.
Marcel van den Tillart / Geen struisvogel
Jos Wienen, burgemeester van Katwijk en bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) verantwoordelijk voor de commissie asiel en integratie .

Nou bovenstaand zegt genoeg over deze (niet democratisch gekozen) burgemeester .
Niels de Jager
Dhr. wilders gaat voor verstandig handelen,voorzichtigheid en preventieve veiligheid.

Je kunt niet in de toekomst kijken en ze hebben zich nog niet ontwikkeld in dit land.

Ik vind de burgemeester heel erg dom.

Zelfs de problemen met de sociale wijkteams ziet u niet eens.

henk
Ik ben zeker geen wilders aanhanger. Maar hij vergeet een paar kandidaten:

- loek hermans ( nu weer burgermeester van zutphen)

- miltenburg

- teeven

- rutte (vanwege zijn zwijgen als het erop aankomt)

- jorritsma (baantjes jager nr 1)

- en vergeet het old fellow bolwerk VNG ook niet



Kortom hoeveel boter heeft deze vng bestuurder wienen op zijn hoofd?
True
Kiezen, daar gaat het om in een democratie.

Het CDA kiest voor meer immigranten.
Michael
Ongekozen, eigen-volkhatende magistraat. De ene na de andere CDA-burgemeester valt door de mand. Lopen de benen uit hun lijf voor mensen van buiten, burgers uit eigen gemeente kunnen barsten. Van der Knaap/Ede, Van Hemmen/Sliedrecht, Bruls/Nijmegen en dan nu Wienen/Katwijk.
john jansen / toezichthouder
En wie in positieve zin ?
Kijk, zo kom je hogerop in Nederland.
Geeske
Ik heb geen enkele VNG-bestuurder gehoord die de benoeming van semi-crimineel Loek Hermans tot wnd. burgemeester het negatiefste nieuws van 2015 vond.

Sterker nog, het VNG-clubblaadje Binnenlands Bestuur heeft er geen woord aan gewijd !
Jack
U doet niets aan de toenemende risicovolle criminaliteit in de sociale wijkteams dus aan u hebben we niets.

Vasthoudende doortastende integere sterke verstandige mensen als Wilders die er voor gaan die willen we !

Hij zorgt voor de burgers en ziet dat er meer kennis nodig is over de vluchtelingen.

Dhr. Wienen denkt erg simpel.

Jeroen / Gemeenteambtenaar
Wilders komt inderdaad zeer negatief over desalniettemin benoemd hij wel de problemen, oplossingen heeft hij echter niet.

Je hebt maar een klein beetje mensenkennis en levenservaring nodig om te weten dat Wilders volstrekt onbetrouwbaar is en zijn kiezers een "rad voor de ogen draait".

Het moge nu toch wel bekend zijn dat Wilders wegloopt voor zijn verantwoordelijkheden als hij zijn kans krijgt (gedoogpartner).

Zijn plannen volstrekt onrealiseerbaar zijn, uit de EU stappen kan niet dan moeten we als handels- exportnatie helemaal opnieuw beginnen met allerlei handelsverdragen met Brussel (zonder deze handelsverdragen hebben we te maken met allerlei extra heffingen) en geloof maar dat deze handelsverdragen jaren zullen duren waardoor het Nederland honderden miljarden gaat kosten, onwetend als hij is wijst Wilders vervolgens naar Rotterdam met de stelling dat Europa ons nodig heeft vanwege de doorvoer vanuit Rotterdamse haven ook dit gaat niet op want de Rotterdamse haven verliest nou al ieder jaar terrein ten opzichte van de Belgische en Duitse havens.

Verder is Wilders natuurlijk ongeloofwaardig omdat hij andere ontzegt waar hij zelf aanspraak op maakt (als normale mensen over hem of de pvv zeggen wat Wilders over andere groepen zegt dan wordt “meneer” boos), verder heeft zijn oproep tot het in verzet komen geleid tot ernstige rellen, verbaal- en fysiek geweld en intimidatie maar denk maar niet dat hij hier afstand van neemt terwijl hij dit wel verlangt van andere groepen.

Kaas !
Het CDA wil totale oorlog in Syrië, zogenaamd om de 'vluchtelingstroom' in te dammen.

Gevaarlijk en abject clubje..
Hannes Haganum / kritisch lezer
Ik blijf er om lachen, nu weer burgemeester Wienen. Ook een man met een groot ego die even op de valreep van het jaar goedkoop voor zijn achterban wil scoren in de media. Het meest komische van alles is nog, dat hoe harder iedereen Geert Wilders veroordeelt, hoe populairder Geert wordt. Echt intelligent is meneer Wienen evenals veel zich progressief noemende types ook al niet, want allerlei onderliggende trends en gevoelens in de maatschappij ontgaan hem. Hij toont zich hooguit en stukje slimmer dan mevrouw De Vries, burgemeester van Geldermalsen, die volledig in een gesloten cocon leek te leven.



Nu moet je je in dit land altijd verdedigen om serieus genomen te worden, dus ik wil best zeggen hoe ik er persoonlijk over denk : Oh, Geert Wilders is met zijn eenmanspartij volstrekt niet democratisch, hij biedt ook geen politieke oplossingen, alleen heeft hij een fijn ontwikkelde gevoelsantenne voor sentimenten die in de maatschappij leven en die mensen kennelijk niet mogen uitspreken. De geschiedenis rekent daar genadeloos mee af. Elk systeem dat gevoelens van mensen de kop indrukt, sneuvelt uiteindelijk. Niet voor niets genieten de grote politieke partijen nauwelijks meer vertrouwen in ons land. Het partijsysteem is tot op de draad toe versleten en omdat andere politici het niet durven, roept Geert wat bijna iedereen al voelt en ziet. In een land als België zie dat een moderne vorm van streeknationalisme en bevlogen jonge politici nog zorgen voor nieuwe impuls van de democratie, maar niet meer op nationaal niveau. In feite is de Belgische regering een moderne, pragmatische samenwerking van regionale partijen en jonge, bevlogen politici. Geen grote dogma's en het zich verschuilen achter volkomen verouderde ideologieën, maar een mentaliteit van er maar het beste van maken met elkaar : een vorm van kanovaren op een woelige rivier.



Desie
Niels de Jager : U schrijft : "Dhr. Wilders gaat voor verstandig handelen,voorzichtigheid ? " Hahahahaha!!
Peter
Ach, de Gutmenschen van deze wereld. Wanneer je als Nederlander zorgen hebt over de schier oneindige instroom van vluchtelingen dan ben je uiteraard een racist of xenofoob. En wanneer je dan ook nog eens twijfelt over de samenstelling van die instroom dan is het hek helemaal van de dam.



Ik zou zeggen, neem de onderstaande beelden eens tot je en overweeg nog eens wie van de beide politici de meest naïeve is:



JF-TV: Die Flüchtlingslüge



https://www.youtube.com/watch?v=RRyjfYIGtZw



https://www.youtube.com/watch?v=8mUfpq_ERfU
Hannes Haganum / kritisch lezer
Voor mij betekenen levenservaring en wijsheid juist om wel een mening te vormen op basis van analyse en observatie, maar om geen harde en zure oordelen uit te spreken. Een psychologisch kenmerk van zwakke persoonlijkheden is dat ze altijd een vijandbeeld en dogmatische waarheden nodig hebben om zelf iets te zijn. Mensen geven zo zichzelf bloot.

De filmpjes op YouTube laten een andere kant van de feiten zien. Duidelijk mag zijn dat de hele vluchtelingenproblematiek een te groot en te zwaar issue is gebleken voor Europa en dat de Europese politici te licht zijn voor de strategische wereldpolitiek. Er spelen namelijk ook krachten op de achtergrond die baat hebben bij het geweld in Syrië en Irak. Achter de illegale boottransporten steekt ook een meedogenloze maffiastructuur. Het had de Europese inlichtingendiensten gesierd als zij daar eerst onderzoek naar hadden gedaan. De CIA heeft in ieder geval een dubieuze rol gespeeld in Irak en Syrië onder het motto van de Vijand van Mijn Vijand is dan voorlopig ook maar mijn vriend.... En voor IS zijn de illegale boottransporten natuurlijk ook Vet Kassa. Het is een kwestie van Realpolitik zoals Henry Kissinger daar ooit een virtuoos in was.
Meekijkend argusoog
http://www.nrc.nl/handelsblad/2015/01/26/wilders …



Wilders heeft gelijk maar krijgt het niet, aldus dr. Van Ham van het Instituut Clingendael.



Geert Wilders is nu eenmaal een steen des aanstoots in ons land, dat de meest eenvoudige feiten en de waarheid niet meer kan verdragen. Hij legt feilloos bloot wie een boos hart heeft en wie niet.

Wie de waarheid liefheeft, kan Wilders onmogelijk haten en belasteren, ongeacht politieke voorkeur, persoonlijke smaak, etc.











Dick G. / gepensioneerd
Die arme meneer Wienen. Weer zo'n figuur die niet weet wat er onder de bevolking leeft.
K.M. Schaap / afdelingshoofd burger- en bestuurlijke zaken
Dat Wilders een negatieveling is, is een understatement. Hij zet mensen tegen elkaar op en dat is het laatste waar we op dit moment behoefte aan hebben. Niettemin zou het fair zijn geweest als deze burgemeester ook iets over de veel te optimistische geluiden van bijvoorbeeld Jesse Klaver of Alexander Pechtold zou hebben gezegd. Onze woningmarkt en onze sociale voorzieningen komen hoe langer hoe meer onder druk te staan. Het zijn niet altijd succesverhalen. Het is niet alleen de apotheker uit Aleppo die hier naar toekomt. Er lopen ook veel dingen mis. Een substantieel gedeelte van onze bevolking maakt zich daar zorgen over. Heb daar aandacht voor, wees daar eerlijk over en geef aan of en zo ja hoe we dat in goede banen kunnen leiden.
Advertentie