of 59250 LinkedIn

VNG-bestuurder Wienen: Wilders negatiefste politicus

Jos Wienen
Jos Wienen
20 reacties

Geert Wilders is de politicus die zich dit jaar in negatieve zin het meest heeft onderscheiden als het om de opvang van vluchtelingen gaat. Dat vindt Jos Wienen, burgemeester van Katwijk en bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) verantwoordelijk voor de commissie asiel en integratie.

Onzinnig

'Als hij zegt 'grenzen dicht voor terroristen', dan denk ik wat een onzinnigheid', zei de VNG-voorman zaterdag in het programma Kamerbreed (AVROTROS) op NPO Radio1. 'Er zijn gewoon mensen in dit land en daar moet je iets mee. Dat is geen kwestie van grenzen dicht. Bovendien vind ik het bijna tragisch voor mensen die op de vlucht zijn voor geweld en terroristen, dat ze vervolgens worden neergezet als terroristen.'

 

Sociale media

Wat Wilders zegt, heeft effect op mensen, aldus Wienen. Hetzelfde geldt volgens hem voor sociale media. 'Als ik zie wat daar nauwelijks gefilterd op mensen afkomt.' De burgemeester noemde als voorbeeld een verhaal op Facebook over een fietsenwinkel in zijn stad waar drie buitenlanders met goedkeuring van de gemeente gratis elektrische fietsen kwamen afhalen. Het bleek volledig flauwekul.

 

Kritiek op Rutte

De CDA'er Wienen, die met het kabinet spreekt over de opvang van asielzoekers, had ook nog een kritisch puntje over Mark Rutte. 'Ik kan me voorstellen dat sommigen zeggen dat de premier wat ondubbelzinniger duidelijk zou moeten maken dat dit een taak is die we met z'n allen moeten doen.' Wienen denkt dat de terughoudendheid van de premier samenhangt met het profiel van diens partij, de VVD. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Henk op
Jos Wienen heeft een lekkere bijverdienste aan wat hij doet en Het is werkelijk niet te geloven: hij adviseert over voorstellen van staatssecretaris Teeven. Dat staat nu dd 30-12-2015 nog te lezen op de vng site. Zou Wienen de krant wel lezen? Of zou zijn commissie slechts een papieren constructie zijn?
Door M. Kat op
Wienen donder toch op met je kop in het zand geklets!
Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Dat Wilders een negatieveling is, is een understatement. Hij zet mensen tegen elkaar op en dat is het laatste waar we op dit moment behoefte aan hebben. Niettemin zou het fair zijn geweest als deze burgemeester ook iets over de veel te optimistische geluiden van bijvoorbeeld Jesse Klaver of Alexander Pechtold zou hebben gezegd. Onze woningmarkt en onze sociale voorzieningen komen hoe langer hoe meer onder druk te staan. Het zijn niet altijd succesverhalen. Het is niet alleen de apotheker uit Aleppo die hier naar toekomt. Er lopen ook veel dingen mis. Een substantieel gedeelte van onze bevolking maakt zich daar zorgen over. Heb daar aandacht voor, wees daar eerlijk over en geef aan of en zo ja hoe we dat in goede banen kunnen leiden.
Door Dick G. (gepensioneerd) op
Die arme meneer Wienen. Weer zo'n figuur die niet weet wat er onder de bevolking leeft.
Door JeTe op
http://www.nrc.nl/handelsblad/2015/01/26/wilders …

Wilders heeft gelijk maar krijgt het niet, aldus dr. Van Ham van het Instituut Clingendael.

Geert Wilders is nu eenmaal een steen des aanstoots in ons land, dat de meest eenvoudige feiten en de waarheid niet meer kan verdragen. Hij legt feilloos bloot wie een boos hart heeft en wie niet.
Wie de waarheid liefheeft, kan Wilders onmogelijk haten en belasteren, ongeacht politieke voorkeur, persoonlijke smaak, etc.

Door Hannes Haganum (kritische overheidsdienaar) op
Voor mij betekenen levenservaring en wijsheid juist om wel een mening te vormen op basis van analyse en observatie, maar om geen harde en zure oordelen uit te spreken. Een psychologisch kenmerk van zwakke persoonlijkheden is dat ze altijd een vijandbeeld en dogmatische waarheden nodig hebben om zelf iets te zijn. Mensen geven zo zichzelf bloot.
De filmpjes op YouTube laten een andere kant van de feiten zien. Duidelijk mag zijn dat de hele vluchtelingenproblematiek een te groot en te zwaar issue is gebleken voor Europa en dat de Europese politici te licht zijn voor de strategische wereldpolitiek. Er spelen namelijk ook krachten op de achtergrond die baat hebben bij het geweld in Syrië en Irak. Achter de illegale boottransporten steekt ook een meedogenloze maffiastructuur. Het had de Europese inlichtingendiensten gesierd als zij daar eerst onderzoek naar hadden gedaan. De CIA heeft in ieder geval een dubieuze rol gespeeld in Irak en Syrië onder het motto van de Vijand van Mijn Vijand is dan voorlopig ook maar mijn vriend.... En voor IS zijn de illegale boottransporten natuurlijk ook Vet Kassa. Het is een kwestie van Realpolitik zoals Henry Kissinger daar ooit een virtuoos in was.
Door Peter op
Ach, de Gutmenschen van deze wereld. Wanneer je als Nederlander zorgen hebt over de schier oneindige instroom van vluchtelingen dan ben je uiteraard een racist of xenofoob. En wanneer je dan ook nog eens twijfelt over de samenstelling van die instroom dan is het hek helemaal van de dam.

Ik zou zeggen, neem de onderstaande beelden eens tot je en overweeg nog eens wie van de beide politici de meest naïeve is:

JF-TV: Die Flüchtlingslüge

https://www.youtube.com/watch?v=RRyjfYIGtZw

https://www.youtube.com/watch?v=8mUfpq_ERfU
Door Senang op
Niels de Jager : U schrijft : "Dhr. Wilders gaat voor verstandig handelen,voorzichtigheid ? " Hahahahaha!!
Door Jhr. van Avezathe en Zottegem (vrolijke burger) op
Ik blijf er om lachen, nu weer burgemeester Wienen. Ook een man met een groot ego die even op de valreep van het jaar goedkoop voor zijn achterban wil scoren in de media. Het meest komische van alles is nog, dat hoe harder iedereen Geert Wilders veroordeelt, hoe populairder Geert wordt. Echt intelligent is meneer Wienen evenals veel zich progressief noemende types ook al niet, want allerlei onderliggende trends en gevoelens in de maatschappij ontgaan hem. Hij toont zich hooguit en stukje slimmer dan mevrouw De Vries, burgemeester van Geldermalsen, die volledig in een gesloten cocon leek te leven.

Nu moet je je in dit land altijd verdedigen om serieus genomen te worden, dus ik wil best zeggen hoe ik er persoonlijk over denk : Oh, Geert Wilders is met zijn eenmanspartij volstrekt niet democratisch, hij biedt ook geen politieke oplossingen, alleen heeft hij een fijn ontwikkelde gevoelsantenne voor sentimenten die in de maatschappij leven en die mensen kennelijk niet mogen uitspreken. De geschiedenis rekent daar genadeloos mee af. Elk systeem dat gevoelens van mensen de kop indrukt, sneuvelt uiteindelijk. Niet voor niets genieten de grote politieke partijen nauwelijks meer vertrouwen in ons land. Het partijsysteem is tot op de draad toe versleten en omdat andere politici het niet durven, roept Geert wat bijna iedereen al voelt en ziet. In een land als België zie dat een moderne vorm van streeknationalisme en bevlogen jonge politici nog zorgen voor nieuwe impuls van de democratie, maar niet meer op nationaal niveau. In feite is de Belgische regering een moderne, pragmatische samenwerking van regionale partijen en jonge, bevlogen politici. Geen grote dogma's en het zich verschuilen achter volkomen verouderde ideologieën, maar een mentaliteit van er maar het beste van maken met elkaar : een vorm van kanovaren op een woelige rivier.

Door Plafond op
Het CDA wil totale oorlog in Syrië, zogenaamd om de 'vluchtelingstroom' in te dammen.
Gevaarlijk en abject clubje..