of 61869 LinkedIn

Vluchtelingenorganisaties willen actie van gemeenten

Stichting Vluchteling, VluchtelingenWerk Nederland en Defence for Children vinden dat ook Nederland verantwoordelijkheid moet nemen bij de humanitaire crisis op de Griekse eilanden en aan de Griekse grenzen met Turkije. Ze roepen de Nederlandse gemeenten op om zich te verenigen in een zogenoemde 'Coaliton of the Willing' zodat 500 kwetsbare vluchtelingenkinderen een veilige plek in Nederland kunnen krijgen.
7 reacties

Stichting Vluchteling, VluchtelingenWerk Nederland en Defence for Children vinden dat ook Nederland verantwoordelijkheid moet nemen bij de humanitaire crisis op de Griekse eilanden en aan de Griekse grenzen met Turkije. Ze roepen de Nederlandse gemeenten op om zich te verenigen in een zogenoemde 'Coaliton of the Willing' zodat 500 kwetsbare vluchtelingenkinderen een veilige plek in Nederland kunnen krijgen. Een meerderheid van de gemeenteraad van Amsterdam heeft al gehoor gegeven aan de oproep.

Beweging

'Dit lijkt in onze ogen de enige manier om het kabinet in beweging te krijgen,' schrijven de organisaties. 'De situatie wordt elke dag onveiliger en daarom luiden Stichting Vluchteling, VluchtelingenWerk Nederland en Defence for Children de noodklok. Om te beginnen moet er per direct een oplossing komen voor kwetsbare kinderen die alleen op de vlucht zijn. Zo leven er duizenden alleenstaande kinderen in vluchtelingenkampen in Griekenland. De kinderen wordt de toegang ontnomen tot hun meest fundamentele rechten zoals onderdak, water, eten, medische zorg en onderwijs. Ze zijn extreem kwetsbaar, ze kunnen worden misbruikt, verhandeld en sommigen verdwijnen volledig uit zicht.' De organisaties vragen de gemeenten het voorbeeld te volgen van burgemeesters in Duitsland die bereid zijn om kinderen vanaf de eilanden over te nemen.

 

Amsterdam

Een meerderheid in de Amsterdamse gemeenteraad wil dat de hoofdstad meewerkt aan de opvang van vijfhonderd kinderen uit vluchtelingenkampen op het Griekse eiland Lesbos. De fracties van collegepartijen GroenLinks, D66 en PvdA geven hiermee samen met DENK, BIJ1 en ChristenUnie gehoor aan een oproep hiertoe van vluchtelingenorganisaties. De partijen zeggen in een gezamenlijke verklaring dat het 'vijf over twaalf' is. Ze willen dat de grote groep alleenstaande kinderen weg worden gehaald. 'Daar waar Europese leiders treuzelen en de humanitaire ramp als politiek spel gebruiken, dient Amsterdam op te staan. Een stap naar voren te zetten. Barmhartigheid en internationale solidariteit te tonen', staat in de verklaring. 'Wij willen dat Amsterdam verantwoordelijkheid neemt en samen met andere Nederlandse en Europese steden deze kwetsbare kinderen zo snel mogelijk een veilige opvang biedt.' (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Keijzer op
Je hoort een paar Turkse inwoners in Turkije, het volstrekt vanzelfsprekend vinden, dat niet Turkije als buurland van Syrië een plicht heeft hun humanitaire plicht naar vermogen te doen (in dat geval een vergelijkend aantal, als wat EU landen, omgerekend naar aantal inwoners, al gedaan hebben in afgelopen 40 jaar, zelf geheel betalen), maar EU in feite ze allemaal moet opvangen. Weg met al die vluchtelingen in Turkije dus, inclusief buren en broeders in Islam.

Zelf willen Turken in Turkije wel vanuit Turkije EU overspoelen zonder visum en alle rechten van Europese burgers op die koop toe krijgen na verloop van tijd.
Een land van 70 miljoen inwoners erbij als een soort Schengenland. Dat wil Erdogan hier binnenkort voor zijn achterban eruit slepen, zonder alle restricties te vallen van EU vanzelfsprekend. Niet meewerken aan Turkse fraudeurs hier, zoals we nu zien met Polen en andere landen.

Als men in EU zelf al decennia in georganiseerde waanbeelden zit en er meer mensen hier inzuigen, nemen alle belanghebbenden buiten Westelijk EU, dat graag over!

Poetin laat het ook lekker makkelijk aan EU over. Die lacht zich rot met dit voor hem aangename neveneffect, om EU te destabiliseren. Wat betaalt Rusland aan de humanitaire, broodnodige hulp, als gevolg van hun eigen bombardementen? Ik lees of hoor nooit die vraag. Waar zijn de veiligheidszones in Syrië zelf, met vrije doorgang daar naartoe? Of net over Syrische grens? Waar zijn die in Afghanistan of Irak?

Gaat Turkije, het MO, of Afrika, half West Europa opvangen als hier wat gebeurt? Dan wijzen die continenten of landen naar Oost Europa als verantwoordelijk daarvoor, of naar West Europa als in Oost Europa de boel ontploft. Maar graag ook de rest van de wereld erbij nemen, die zich melden, al decennia lang en nog heel veel en heel lang te gaan. Die hallucinante logica heeft EU zichzelf eigen gemaakt en royaal ook geëxporteerd naar die landen en hun burgers.
Door Keijzer op
Een ander bizar punt is dat de VN, EU, allerlei vluchtelingenorganisaties en partijen en personen, die hartstochtelijk voorstander ervan zijn, dat EU en met name de populaire migratielanden (dat is hoe dan ook de realiteit) in West Europa voor al die mensen verantwoordelijk zijn, die uit MO en Afrika besluiten te vertrekken naar hier, niet eens op het idee komen, om die verantwoordelijkheid primair te leggen bij landen van herkomst en regio daar, om voor hun eigen mensen zorg te dragen? Daar hoor je nooit een woord over, behalve geld aan landen aanbieden door EU, om hun burgers binnenboord te houden. Hoe zotter wil je het hebben? Daar zie je nooit al die humanitaire organisaties over protesteren en aanhangers van de linkse kerk. Geen druk uitoefenen op die landen, grote protesten organiseren tegen die landen. Nee, het slap geleide West Europa onder druk zetten is veel simpeler.

Waar zijn de schepen van landen van herkomst om hun burgers uit zee te pikken en terug te brengen? Of hun overheid, deze mensen in de woestijn oppikken?
Die landen dienen primair zelf de eigen burgers te redden en dat kan onder toezicht van VN en mensen die menen gevaar te lopen, via VN vluchtelingenhulp, naar opvang faciliteiten te brengen in eigen regio, wat allang op orde had moeten zijn. 20 jaar terug hamerde Fortuyn immers hierop, maar dat was zo ongeveer een Nazi voor diezelfde bovengenoemde instanties en personen. Mevrouw Merkel is met haar 4e termijn bezig, enorm opgehemeld door de linkse kerk, maar heeft de boel op haar beloop gehouden en erger nog, zelfs totaal solistisch gestimuleerd, met het uitnodigen van een exodus naar hier, met haar “wir schaffen das”. Alsof Duitsland een eiland is en omliggende landen geen open grenzen hebben met Duitsland.

Die mevrouw, gaat binnenkort weer als machtigste leider binnen EU onderhandelen met een sluwe autocraat en power player.
Let op, de West Europese landen worden hierna onder druk gezet honderdduizenden te gaan opnemen en zo die stroom naar hier in stand houdend met hun mega-asiel-lokmiddel. Dit is een verbijsterend, vastgeroest patroon in die collectieve psychose binnen EU, In plaats van de Afrikaanse landen herkomst stevig aan te pakken en regimes daar. Of luchtbruggen, of zeeschepen naar die landen in Afrika, Irak en Afghanistan in te organiseren (Bagdad had een luchtbrug met Ankara en nou moet EU ze ophalen), waar in eigen regio, alle nodige opvang al had moeten zijn voor hun burgers, al of niet door blauwhelmen beschermd. Blauwhelmen uit die regio als eerste plicht voor land/regio daar. Ook kun je groot deel van die jongemannen uit die regio een blits training geven daarvoor, die nu naar hier willen komen.
Door Keijzer op
In Nieuwuur komt de aap uit de mouw. Het betreffen hoofdzakelijk tieners, die vooruit gezonden worden door hun familie in de hoop, als het lukt voor die jongens om legaal definitief te blijven, dat hun hele familie na gaat komen. Deze methode gebeurt al jaar en dag.

De verplichting is er al vast voor Nederland, als die jongeren komen, om tot 18 jaar hen hier onderdak, onderwijs te geven etc. Of voorgoed, indien landen van herkomst niet meewerken. Geen mogelijkheid om hen verplicht naar regio opvang te sturen, waar Fortuyn op hamerde dit te organiseren.

De burgermeester van Leiden in Nieuwsuur, die 25 tieners (van de 500 jongeren tot 17 jaar meen ik) wil opnemen, vindt het bovenstaande niet relevant. Die jongens hebben in Griekenland geen leven, punt. Dus is diens devies: als de donder solidariteit tonen en hen naar hier halen, verdeeld over verschillende gemeenten.

Laat de burgermeester geld inzamelen in zijn Gemeente en dat aan een organisatie geven, die ter plekke die jongeren opvangt met dat geld op een terrein, die afgesloten is van de rest, zodat ze veilig zijn en nodige basiszorg hebben. Hij kan alvast het budget geven wat hij al gereserveerd heeft, hoop ik,voor die 25 jongens en familie die na gaan komen. Daarmee alleen al kan een organisatie flink mee vooruit. Plus donaties van burgers die dit ruimhartig willen steunen.

De kenmerkende kortzichtigheid ook weer bij deze burgermeester en wat deze man hiermee aan ellende aanricht t.o.v. alle toekomstige kinderen, die zo vooruit gestuurd worden, door hun ouders, of ze willen of niet, is cynisch te noemen. Die mega-asiel-magneet is een onmenselijke loterij, waar de linkse kerk fanatiek aan vasthoudt.
Als het particuliere gekwelde geweten maar wordt gesust, maar wel ten koste van miljoenen, blijvend komende nieuwe asielzoekers, nog los van ernstige verdere gevolgen voor deze “samen”leving.

Deze type mensen zijn mentaal niet in staat verantwoordelijkheid te nemen voor liever een korte pijn en ellende voor een beperkte groep met een asielstop, maar willen volledig gaan voor een schijnheilige koers, met gigantisch veel teleurstelling, pijn, wanhoop, geweld, overlijden, voor nog vele mensen die nu al wachtten vlakbij Europa en die nog zullen gaan vertrekken uit land van herkomst, allemaal aangemoedigd, mede door hem, op hoop van zegen.
Door Rekenaar (medewerker) op
Het zou de Vluchtelingenorganisaties sieren wanneer zij eens een echte belangrijke en oplossingsgerichte duit in de zak gooien.om én de echte vluchtelingen te helpen én Nederland leefbaar te houden.
Op alle fronten is het draagvlak voor het asielbeleid aan het afkalven en terecht. Je kunt als vluchtelingenorganisatie niet alleen het belang van iedereen die aan de poorten klopt dienen want daarmee dien je uiteindelijk niemand. Meer dan 90% van de vluchtelingen in het kamp Moria zijn kansloze asielzoekers zoals ook door officiële kanalen bevestigd wordt. Vast blijven houden aan doorstroming naar landen waar deze asielzoekers willen wonen, betekent opvang, hoop en heel veel financiële inzet waaronder vergoedingen voor te lang lopende procedures. En uiteindelijk zullen veel mensen niet weg gaan na een afwijzing door het IND en weer een beroep doen op voorzieningen waar ze geen recht op hebben.
Zorg voor opvang in de regio's waar mensen aan de opbouw in hun eigen land kunnen werken en doordring iedereen er eens van dat het gewoon niet vanzelfsprekend is dat je alles kunt krijgen en hebben wat je wilt. Ook hier in Nederland niet.

Door Keijzer op
De genoemde partijen in Amsterdam, die onder de linkse kerk vallen, kunnen met elkaar ook een Stichting vormen, geld inzamelen en dat een vluchtelingenorganisatie een humane aparte opvang realiseert in Griekenland voor die kinderen met dat geld.

Dat deed die bijkans hysterische lobby, met dezelfde partijen, zelfs niet t.a.v. Armeense broer en zus voor goede ondersteuning in Armenië, i.p.v. 9 uitspraken van rechters hartstochtelijk opzij te schuiven. Daarbij de toch al heel zorgvuldige asiel procedure te ondermijnen.

Met name de CU mag wel eens realiseren, dat de Barmhartige Samaritaan in de Bijbel, zijn goedertierenheid zelf bekostigde en niet prettig gemakkelijk, die kosten en lasten over de schutting te gooien naar de hele samenleving aldaar.

Onder de noemer solidariteit (afgedwongen bij al de rest, met de bekende morele knoet en strategie), geldt dat feitelijk voor de hele dogmatische linkse kerk met die genoemde partijen in het stuk.
Door Keijzer op
Het is logisch dat Vluchtelingenorganisaties hun doel van bestaan invullen. Men heeft het over alleenstaande kinderen. Die kunnen in Griekenland ook apart worden opgevangen, als deze al in Griekenland zijn. Vraag is hoelang die alleenstaand zullen blijven en ouders en broertjes en zusjes zich niet melden, zodra kinderen hier worden opgenomen. Die ouders worden gezocht.

Ieder normaal mens, trekt zich het lot van mensen in barre omstandigheden aan, maar wat ontbreekt bij diegenen, die de poorten steeds open willen houden, of steeds open willen zetten, het antwoord op de vraag: hoeveel nog en hoelang nog, gelet op de langdurige, hele nijpende situatie daar en elders, maar tevens op andere wijze hier!

Hoeveel draaglast wil de linkse kerk van deze samenleving nog afdwingen en verantwoordelijk houden voor alles wat buiten Europa totaal fout gaat?
Men kijkt daar keihard weg voor het feit dat zij het zijn, die zo voor aanzienlijk meer menselijke ellende verantwoordelijkheid zijn, omdat men dit decennia door laat gaan, i.p.v. het lef te hebben de pijn te beperken voor een relatief klein deel daarvan, met een asielstop instellen voor heel de wereld, behalve dan voor Europeanen. En landen zelf vervolgens bepalen met een referendum, hoeveel en wie men wil opnemen uit opvang in regio. Tijdelijk of voorgoed.

Nederland kan de aanvragen (meer dan 30.000 dit jaar las ik geloof ik) niet eens aan, met nog eens een extra kostbare factuur dit jaar van 70 miljoen aan dwangsommen. 15.000 Euro per asielzoeker. De al bestaande mega-asiel-magneet, daarmee nog eens vele malen versterken. Plus een verdienmodel erbij. Niet voor smokkelaars alleen, maar ook voor asielzoekers zelf, ook die met geen kans op asiel.

Het zijn wel de mensen zelf die naar Europa willen, met alle gevaren van dien, om voor de hand liggende redenen. Liever niet in Turkije verder blijven. Men heeft ook altijd een duidelijke voorkeur welk land in EU.
Mensen, met name moslims uit o.a. Syrië, met deze mega-asiel-magneet, natuurlijk niet naar Irak, Iran of westelijk Syrië willen vluchten voor hun veiligheid.
Afrikanen etc. zoeken een beter leven hier, al of niet door hun regering en/of familie moreel onder druk daartoe gezet.

De hallucinante logica van de linkse kerk is dan vervolgens, dat automatisch in de realiteit, West Europa en dus o.a. Nederland, geheel verantwoordelijk worden voor die mensen en die dan hier voorgoed moeten worden opgenomen. Linksom en nog eens linksom, komt het daar grotendeels op neer. Voor de linkse kerk geldt: hun onzalige ideologische doel, heiligt alle middelen, of het land, of dit deel van de wereld, nu ten gronde ermee gaat, of niet. Ze zullen nooit een aantal noemen en hoelang nog. Willen hier maximale klimaatmaatregelen en tegelijk het land met miljoenen mensen van elders verder vullen. Lees genegeerd onderzoek en boek van hoogleraar Scheffer.
Door drs. E. Nabled op
En waarom zou je je al die problemen daar aan laten leunen?

Vacatures

Van onze partners