of 59250 LinkedIn

Vlaggen op overheidsgebouwen maandag halfstok

Op alle overheidsgebouwen in Nederland gaat de vlag maandag halfstok. Dat heeft premier Mark Rutte zaterdag gezegd na overleg binnen het kabinet over de aanslagen in Parijs.
7 reacties

Op alle overheidsgebouwen in Nederland gaat de vlag maandag halfstok. Dat heeft premier Mark Rutte zaterdag gezegd na overleg binnen het kabinet over de aanslagen in Parijs.

Aboutaleb
Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam zei met veel afschuw kennis te hebben genomen van de gebeurtenissen in Parijs. Hij zegt dat zijn stad meeleeft met alle slachtoffers van de aanslagen. 'De aanslagen in Parijs vervullen ons met afschuw en verdriet. Het doden van onschuldige burgers in een kosmopolitische stad, de stad van het licht en de verlichting, is pijnlijk voor de mensheid en dient door ons allen met kracht te worden bestreden. Terroristen zaaien dood en verderf en willen ons tegen elkaar uitspelen. Wij, burgers en overheden, moeten juist onder deze verdrietige omstandigheden bij elkaar blijven en samen zoeken naar het antwoord', zegt Aboutaleb.

Van Aartsen

Ook burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag liet weten geschokt te zijn. 'Burgemeester van Aartsen neemt met afgrijzen kennis van de gruwelijke gebeurtenissen in Parijs. Den Haag leeft mee met de nabestaanden van de slachtoffers, met de inwoners van Parijs en met de Franse gemeenschap in Den Haag en in Nederland', staat de lezen op Twitter.

Van der Laan
In een brief heeft de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan zijn Parijse collega Anne Hidalgo veel sterkte en kracht toegewenst. 'Amsterdam koestert haar band met Parijs. Wij voelen ons nauw met u verbonden en delen nu met heel ons hart in uw verdriet. Deze aanslagen leiden tot reacties van angst en afkeer in alle Europese steden, ook in Amsterdam', schrijft Van der Laan. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Monique op
Ik doe aangifte tegen Van Aartsen
Door JeTe op
Op de één of andere manier heb ik altijd het idee dat Van Aartsen de enige overgebleven spreekbuis van onze Beatrix is. Behorend bij een generatie die zelf geen ellende heeft gekend en zich verbeten vastklampt aan de bereikte positie en status. Lak hebbend aan recht, waarheid en de realiteit van het heden. Wars van liefde voor het volk. Ze vechten zich liever dood tegen Wilders, dan dat ze deze moedige man proberen te begrijpen.

Gelukkig is het een 'uitstervend' politiek ras. Al zal eenieder op een dag verantwoording moeten afleggen voor zijn doen en laten. Daar ontkomt geen mens aan. Geen koning, keizer, admiraal.
Door Gerrit op
Van Aartsen is een haatzaaier. Een decennia terug heeft hij de landbouw verder om zeep geholpen. Extensieve boeren zadelde hij op met allerlei paperassen.
Door Gerard Groothuis op
Een burgemeester onwaardig, deze uitspraak van Van Aartsen.
http://denhaagfm.nl/2015/11/15/van-aartsen-we-mo …
Degene die jarenlang heeft waarschuwd voor terreur, wil Van Aartsen elimineren. Maar, zoals Henk al heeft opgemerkt, hij legt tegelijkertijd de IS-strijders geen strobreed in de weg.
Door Henk (Hagenees) op
Van Aartsen is weer eens geschokt. Maar een demonstratie vorig jaar in Den Haag, met IS-vlaggen en antisemitische leuzen, vond hij geen probleem (zei hij vanaf zijn vakantieadres).
Waar hebben wij toch deze schijnheilige burgemeester aan verdiend ?
Door Hor (bejaard) op
de kortste reactie is de beste, wantrouw mensen met veel woorden
Door Jelle Hiemstra (onderwijs) op
Het gebeurt elke dag in Jemen , Palistina , Syrie , Irak en Westen doet niets behalve bommen gooien maar 1 dag in Parijs en gelijk vlaggen halfstok beetje , mijn vlag is halfstok voor Jemen