Advertentie

Vlaggen op de kop en halfstok op bevrijdingsdag

De brandweer en de politie in Amsterdam hebben een blunder begaan met het vlaggen op 4 en 5 mei. Op een brandweerkazerne wapperde een vlag op de kop en bij de politie hing er een op 5 mei nog half stok.

06 mei 2013

In Doetinchem was de burgemeester nog aan het speechen tijdens de twee minuten stilte, maar in Amsterdam werd er ook geblunderd op 4 en 5 mei. Bij een brandweerkazerne hing de vlag op de kop en de politie herdacht kennelijk op bevrijdingsdag nog steeds. Op 5 mei was op het dak van het bureau de vlag nog steeds halfstok.

Dubbele fout
AT5 meldt dat zowel de politie als de brandweer in de fout zijn gegaan. Bij het geval van de politie, die op bevrijdingsdag en de dag dat Ajax kampioen werd, de vlag nog in de rouwstand had hangen, is er nog een tweede fout gemaakt. Volgens de officiële vlaggeninstructie is het niet toegestaan te vlaggen tussen zonsondergang en zonsopgang.


Omgekeerde volgorde

De hoofdstedelijke brandweerlieden maakten het wel heel bont. Boven op de kazerne wapperde de nationale driekleur in omgekeerde volgorde: blauw, wit, rood.  Burgemeester Kaiser van Doetinchem had zich zaterdagavond in de tijd vergist. Terwijl in de rest van Nederland om stipt 20.00 muisstil was, zat de burgemeester nog midden in zijn toespraak. Reden was dat de kerkdienst die er voor werd gehouden uit was gelopen. 

Reacties: 10

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Rob
Oei, wat fijn dat Binnenlands Bestuur hier aandacht aan besteedt, want dit belangrijke nieuws had ik niet willen missen.

(Stom dat ik er tijd in steek om hier op te reageren)
Kritikus / Geen Hagenees
Ron, je snapt toch wel dat dit het belangrijkste nieuws van 5 mei 2013.

(Op Curaçao, nog steeds een stukje Nederland, wordt een politiek leider vermoord. BB besteedt aandacht aan een scheefhangende vlag).
Flip Zolderman
Dat gezeur met die vlaggen, mag dat nu eindelijk ook eens afgelopen zijn alsjeblieft? Het is verdomme maar een lap stof, maar de nare bijsmaak die het gedoe eromheen regelmatig oplevert, en het drama om niks... Tjongejonge.

En gedenken is mooi, maar waarom zie ik daar altijd zoveel van die types die ook altijd zo pontificaal vooraan in de kerk zaten vroeger? Ik blijf er zelf zo ver mogelijk uit de buurt, juist omdat er zoveel valse sentimenten de kop op steken. Het gedoe rond die vlaggen hoort daarbij. Daar gaat het toch niet om, dames en heren? Kunnen we niet even focussen alsjeblieft?
pipadekloon / voorlichter
Heel goed dat BB hier aandacht aan besteed of mag men het niet meer over de verloedering en de slordigheid binnen het publiek domein hebben?
Maurice / Oud gediende uit Vlissingen
Ik denk dat het geen fout was van de Amsterdamse politie, ik denk dat ze gewoon liever hadden gezien dat Feyenoord kampioen werd, vandaar de vlag halfstok!
Bertus / in ruste
BB niet erg overtuigend! De bijgevoegde foto staat op z'n kop en niet de vlag
Andre / ambtenaar
Als je met elkaar besluit iets te doen, doe het dan goed! Geen excuses bedenken om iets wat gewoon een fout is. Volgend keer scherper zijn. En... Nee het is geen halszaak, maar we moeten wel streven naar zorgvuldigheid.
Ster
Ging die burgemeester toch even haaks staan op het thema van 4 en 5 mei : 'Afspraak maak je' .
Kritikus / Geen Hagenees
Zo'n vlag met rafels en scheuren (foto) is ook geen gezicht.

Fooi, redactie BB !
H. Vérité / adviseur
@flip en andere criticasters

Kortom, weg met binnenlands bestuur en al dat vlagvertoon. Vloekend zogenaamd relativeren als hoogste wijsheid !
Advertentie