of 64621 LinkedIn

Vlaardingen doet aangifte wegens gelekte voorjaarsnota

Het Vlaardingse college zou op 17 juni de voorjaarsnota aan de gemeenteraad presenteren, maar die stond een dag ervoor integraal op het internet.

De gemeente Vlaardingen gaat aangifte doen van het lekken van de voorjaarsnota. Dat meldde burgemeester Bas Eenhoorn donderdagavond bij de opening van de raadsvergadering in de gemeente.

Internet
Het Vlaardingse college zou op 17 juni de voorjaarsnota aan de gemeenteraad presenteren, maar die stond een dag ervoor integraal op het internet. Voor burgemeester Bas Eenhoorn is dat reden voor aangifte. ‘Als voorzitter van uw raad, kan ik niet accepteren dat vertrouwelijke stukken naar buiten komen.’ In de voorjaarsnota staat ondermeer op welke posten en instellingen de gemeente Vlaardingen de komende jaren zal bezuinigen.

Recherchewerk
Heel veel vertrouwen dat de dader wordt gepakt, lijkt de burgemeester niet te hebben. ‘We zijn in overleg met het Openbaar Ministerie of aangifte doen realistisch is. We weten nog niet of recherchewerk kan opsporen wie de stukken naar buiten heeft gebracht,’ aldus Eenhoorn. Toch vindt hij dat het geen reden is om de aangifte te laten.‘Ook al komen we er niet achter, ik wil het signaal afgeven.’


Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Klaas Terpstra (Fractie Voorzitter PvdA Vlaardingen) op
Het punt is dat er in de VJN een aantal drastische maatregelen staan die men van te voeren ter kennisgeving van organisaties en verenigingen wou brengen. Die moesten het nu uit de pers vernemen.
Door Jakov op
Formeel heeft Bas gelijk. Of het in dit geval zo erg is?

Indertijd een bouwvergunning gekregen omdat de gemeente te laat was met het behandelen van de aanvraag. Kwam me dus goed uit.
Door Karekiet op
Het stijgt Eenhoorn nu helemaal naar de bol.
Aangifte omdat een openbaar stuk een dag eerder in de kranten staat.
Hoe verzint die Bas het !
OM zal wel sepot doen.
Door Michiel van Hoof op
Dit soort raadsvoorstellen en collegebesluiten zijn toch gewoon openbaar op basis van de Wet openbaarheid van bestuur?. Ik neem tenminste aan dat het college ruim voor 17 juni een besluit heeft genomen over de voorjaarsnota.