Advertentie

Verver krijgt geen inzage in BING-rapport

Ex-burgemeester van Schiedam Wilma Verver krijgt geen inzage in het BING-rapport dat vrijdag wordt gepubliceerd.

25 augustus 2011
De gemeente Schiedam mag het rapport over de integriteit van ex-burgemeester Wilma Verver van Schiedam vrijdag publiceren. De rechter wees haar eis om het rapport van te voren in te zien en de publicatie uit te stellen donderdag af.

Commentaar

Verver, die in juni opstapte als burgemeester van Schiedam, had deze week een kort geding aangespannen tegen de gemeente om inzage af te dwingen en het document van haar eigen commentaar te voorzien.

Integriteit

Het onderzoek naar de ex-burgemeester is uitgevoerd door het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING). Die kreeg eerder dit jaar een opdracht van de gemeenteraad in Schiedam, omdat de integriteit van Verver als bestuurder in het geding was geraakt.

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

W.Wilkens
Zo hoort het in een democratische rechtsstaat!

Bestuur en rechter tezamen waken ertegen dat het beginsel van hoor en wederhoor geen toepassing vindt in een zaak als deze.
Met behulp van BING komt het dus allemaal goed.

Een echte, open samenleving!

(Overigens, wanneer zij ergens schuldig aan is, doet inzage vooraf, desnoods voorzien van commentaar, hieraan toch niets af?).
Els Boers, Krachtig Lokaal Bestuur / adviseur, auteur
Hoe weinig integer, tenminste als het klopt. Uitstel van publicatie lijkt plausible, maar niet mogen inzien van te voren? Helemaal eens met Wilkens. Soms gaan er allelei mechanismen spelen waardoor het 'normale' uit het oog wordt verloren. Waarom deze angst? Want dat lijkt de drijfveer.
Hannes Haganum / kritisch lezer
Ik kan mij goed voorstellen dat onderdelen van de onderzoeksmethode niet openbaar zijn. Dat is ook het geval bij een politieonderzoek. De eindrapportage moet in ieder geval wel openbaar zijn. Het hoort bij goede bestuurlijke gewoontes dat de gemeenteraad die in openheid bespreekt.
Ook een eventueel verweerschrift van mevrouw Verver moet openbaar besproken worden. Het lijkt er echter op dat er sprake is van onwelriekende achterkamertjespolitiek in Schiedam en alleen mevrouw Verver geblameerd wordt voor schending van de integriteit.



Kritikus / Geen Hagenees
De laatste poging van Wilma Verver om haar macht te gebruiken is nu door de rechter onmogelijk gemaakt.

De ex-burgemeester gaat nu heel diep vallen. Want het BING-rapport komt met schokkende informatie over haar handel en wandel binnen en buiten het gemeentehuis van Schiedam.

Wie echter weer (voor de zoveelste keer !) de dans lijkt te ontspringen is Commissaris der Koningin in Zuid-Holland Jan Franssen. Partijgenoot van Verver en al jaren op de hoogte van haar strapatsen. Want ook in haar vorige gemeente (Voorschoten) misbruikte Verver haar positie. Daarop regelde deze CdK dat ze burgemeester werd in een veel grotere gemeente. Nota bene een promotie.

Franssen heeft al heel wat op zijn geweten. Welke journalist gaat hier eens achteraan?
Schiedammert / Inwoner
Hannes Haganum weet helemaal niet hoe het zit, de procedure zal verlopen en hij heeft toch een mening.
Lees eens op de BING-site wat de procedures zijn, en stel dan je mening bij.
Schiedammert / Inwoner
Lees ook http://zoeken.rechtspraak.nl/detailpage.aspx?ljn=BR5831
en wellicht wordt het dan duidelijker.
Advertentie