Advertentie

Verver declareerde privé-woordvoerder na vertrek

De omstreden ex-burgemeester van Schiedam, Wilma Verver, huurde na haar opstappen woordvoerder Klaas Wilting in, de rekening liet ze door Schiedam betalen.

25 januari 2012

De zoveelste misser in het dossier. Zo noemt Marcel Bregman, raadslid van D66 in Schiedam het nieuwste declaratie-incident van oud-burgemeester Wilma Verver. De rekening van de persoonlijk ingehuurde woordvoerder kwam op de mat van het gemeentehuis, terwijl Verver al was opgestapt.

Niet integer

Verver trad vorig jaar juni af als burgemeester nadat zij in opspraak was geraakt. Ze zou misbruik hebben gemaakt van haar positie in een privégeschil met een Schiedamse aannemer. Een BING-rapport bevestigde later ze als burgemeester ernstig tekort was geschoten wat betreft integriteit. Verder zou ze zich schuldig hebben gemaakt aan belangenverstrengeling en aan het creëren van een angstcultuur op het stadhuis.

Niet ingelicht

Vlak nadat Verver opstapte, huurde ze de voormalige politievoorlichter Klaas Wilting in als persoonlijke woordvoerder. De rekening, 1500 euro exclusief BTW en reiskosten werd gedeclareerd bij de gemeente. ‘Het valt onder nazorg,’ redeneert het college, en liet het na de raad in te lichten over de declaratie. Fractie Schoenmakers heeft nu vragen gesteld.

Dagelijks herinnerd

Ook D66-raadslid Marcel Bregman zet vraagtekens bij de gang van zaken.‘Dit is kwalijk, over dit soort dingen licht je de raad gewoon in. De kwestie Verver is namelijk nog altijd een actueel onderwerp in de gemeente, elke dag worden we er wel aan herinnerd,’ aldus Bregman.

Averechts

Het inhuren van de bekende voorlichter Klaas Wilting heeft wat Bregman betreft destijds averechts gewerkt. ‘Het is net als wanneer een crimineel advocaat Moskowicz in de arm neemt, je laadt alleen maar meer de verdenking op je.’

Reacties: 11

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

maria / werkzoekende sociaal juridisch medewerkster, WWB client
ik hoop dat ze net als bij anderen waar onterecht bedragen zijn uitgekeerd zoals bij ww, wwb ook moet terugbetalen.

En dan natuurlijk met boete erbij.

Als ze op tijd meld kan ze misschien betalingsregeling krijgen. Hoe zit het krijgt ze wachtgeld? zo ja kan daar gewoon een inhouding op gebeuren.
Paul Hart
"Er zijn ook zat integere bestuurders": zo langzamerhand geloof ik dat een integere bestuurder een bestuurder is die nog niet betrapt is....
Bataaf / adviseur
En de burger maar denken dat hij integer wordt bestuurd.
Hannibal / columnist
Wat een bespottelijk geschreven stuk. Dat er met Verver een hoop mis ik neem ik verder van u aan. Dat de declaratie niet klopt, lijkt mij ook. Maar suggereren dat de gemeente een trauma heeft opgelopen, en dat daarom elk klein dingetje waarbij de ex-burgemeester betrokken was aan de raad voor moet worden gelegd is bepaald vreemd. De laatste alinea tenslotte had op een zichzelf serieus nemende site vanzelfsprekend nooit mogen verschijnen.
Bart van de Hulsbeek / issue manager
Uiteindelijk is een probleem zo groot als je het zelf wilt maken, meneer Bregman...
Gerard Wiegerinck / adviseur wonen
Die laatste zin over Moskowicz: lariekoek en het heeft er ook niks mee te maken.

In Schiedam is het stookseizoen nog niet afgelopen.
Ron Broere / consultant (ex-raadslid, ex-wethouder)
Betaal gewoon en laat voor dit bedrag deze kwestie achter u! Is er in Schiedam ook nog iets waar u als bestuurder daadwerkelijk een mooie rol kunt spelen?

Vast wel!
H.D. Eleveld / directeur / interim-manager
Hoe een raadslid deel uitmaakt van een specifieke cultuur en dat kennelijk zelf niet meer in de gaten heeft.



Zoals uit andere reacties blijkt, zijn er meer lezers die struikelen over het geneuzel, over het op deze manier instandhouden van een conflict en over de insinuatie dat het inschakelen van goede mensen een teken van zwakte is.



Schiedam heeft al langer bestuurlijke problemen. De bevolking zal ook dit raadslid daar mee confronteren. Conflicten als die tussen burgemeester en raad helpen daar niet bij.

In zo'n situatie heb je goede mensen nodig om te zorgen dat het niet helemaal uit de hand loopt. En zelfs dan lukt dat kennelijk niet helemaal...
Jan
Dit kan er ook nog wel bij. En dan is nog niet eens genoemd die makelaar die in opdracht van Verver haar woning veel te hoog taxeerde zodat daarop beslag werd gelegd in plaats van op haar wachtgeld.
Kritikus / Geen Hagenees
De handelswijze van verver en het college van Schiedam geeft een kijkje in de totaal verrotte cultuur die op vele gemeente- en provinciehuizen heerst. Het is ook veelzeggend dat het hier juist (ex)bestuurders en consultants zijn die dit verderfelijke gedrag goed praten. Men is zo van de werkelijkheid losgezongen dat men het heel normaal vindt dat de gemeenschap opdraait voor de fouten van een ex-burgemeester.
Jan
@Janus Kop. Nou overdrijf je tioch wel een beetje. Zo erg als in Schiedam komt elders ook wel voor maar je kunt niet generaliseren. Er zijn ook zat integere bestuurders.
Advertentie