Advertentie

Veruit meeste taxichauffeurs hebben gemeentelijke pas

Sinds 1 juni gelden in de hoofdstad nieuwe regels. Chauffeurs moeten zijn aangesloten bij een van de 11 geregistreerde taxi-organisaties en ze moeten een taxipas van de gemeente hebben.

16 juni 2013

Bij een grote taxicontrole in Amsterdam zijn door gemeenteambtenaren in de nacht van zaterdag op zondag maar twee taxichauffeurs betrapt die geen taxipas bij zich hadden. In totaal zijn 420 controles uitgevoerd.

13 waarschuwingen

Sinds 1 juni gelden in de hoofdstad nieuwe regels. Chauffeurs moeten zijn aangesloten bij een van de 11 geregistreerde taxi-organisaties en ze moeten een taxipas van de gemeente hebben. De gemeente deelde 13 waarschuwingen uit, omdat bijvoorbeeld een chauffeur zijn wagen niet op een standplaats had staan. De gemeente controleert samen met de taxibranche. De gemeente zegt dat het er op lijkt dat de chauffeurs zich goed aan de nieuwe regels houden en dat niet-aangesloten chauffeurs wegblijven.

Jarenlang misstanden
De gemeente heeft aan bijna 2400 chauffeurs een taxipas verstrekt. Een aantal aanvragen is nog in behandeling. De nieuwe regels moeten het imago van de hoofdstedelijke taxibranche verbeteren. Amsterdam probeert al jarenlang misstanden in de taxiwereld aan te pakken. Chauffeurs weigeren korte ritjes of rijden om.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie