of 59185 LinkedIn

Vertrouwenscommissie bekijkt scheldende burgemeester

Het functioneren van Jaap Nawijn, burgemeester van de gemeente Hollands Kroon, moet worden beoordeeld door een vertrouwenscommissie. Dit vinden de voorzitters van verschillende fracties in de gemeenteraad. Nawijn schold twee burgers uit voor ‘zure gekken’.

Het functioneren van Jaap Nawijn, burgemeester van de gemeente Hollands Kroon, moet worden beoordeeld door een vertrouwenscommissie. Dit vinden de voorzitters van verschillende fracties in de gemeenteraad. Nawijn schold twee burgers uit voor ‘zure gekken’.

Zuur

‘Kijk, daar zitten meneer en mevrouw Heel Zuur op de tribune,’ zei burgemeester Nawijn na afloop van een vergadering, niet wetend dat zijn microfoon nog open stond. Daarna maakte hij het nog erger door er aan toe te voegen: ‘Meneer en mevrouw Lombaard, dat zijn van die zure gekken.’

Aangifte
De betreffende familie is in een jarenlange strijd verwikkeld met hun buren en met de gemeente over een weg tussen beide huizen. In een brief aan de gemeenteraad heeft de burgemeester inmiddels zijn excuses aangeboden over de opmerking.  'Na afloop van de raadsvergadering heb ik mij uitgelaten over iemand, wat geen pas geeft,’ schrijft de burgemeester aan de raad. Ook heeft hij contact opgenomen met de familie Lombaard om zijn excuses te maken. Het echtpaar  heeft echter aan het Noordhollands Dagblad laten weten van plan te zijn aangifte te doen wegens smaad en laster.


Debat
Naast een onderzoek door een vertrouwenscommissie, waarin een aantal raadsleden zitting hebben, moet er volgens de fractievoorzitters ook een openbaar debat komen over het incident. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door KoosZ op
@Frans: Onlangs noemde een reaguurder minister Schippers een kutwijf. Direct greep de redactie van BB in. Maar een burgemeester een lulhannes noemen, is voor diezelfde redactie geen enkel probleem. Give it a name, ik vind het nogal hypocriet.
Door Karel op
Prachtig toch, mooi voorbeeld van burgerparticipatie. Is ook maar een mens, excuus aangeboden en verder met leven.
Door Jan op
Waar kun je druk om maken zeg. En BB blaast het ook nog eens op. Het bewijst alleen maar dat een burgemeester ook maar een mens is. Die bovendien zijn excuses heeft aangeboden. Zand erover.
Door A. Buunk (Geen) op
Och..... dat Jaapje tovh..
Door a.jolmers (gepensioneerd) op
deze zure mensen maken het leven zuur van anderen
Door Frans (adviseur EZ) op
De burgemeester lucht zijn hart in een moment waarop hij zich onbespied waant. Een van de reaguurders gebruikt termen als 'lulhannes' op dit forum. Redactie, waar is uw rode pen?
Door Harry Burgermans (beleidsadviseur) op
We beginnen hier meer en meer op Turkije te lijken: allemaal korte lontjes. Niemand kan meer iets zeggen of de ander is beledigd. De burgemeester verdient misschien geen schoonheidsprijs, maar dit zijn nu eenmaal dingen die gebeuren in het echte leven. Sorry zeggen en over tot de orde van de dag graag.
Door Hubert (Bestuurder) op
Wie heeft nog nooit iets verkeerds gezegd wat zij/hij beter had kunnen inslikken? Maar er is hier iets heel anders aan de orde nl een geschil tussen 2 burgers, waarbij de burgervader partij heeft gekozen voor de ene partij, terwijl de andere partij bij de rechter in het gelijk is gesteld. Dan moet de burgemeester zijn mond houden, meewerken aan de rechterlijke uitspraak en de 'winnaars' niet in diskrediet brengen of zwart maken. Nu dat wel is gebeurd kan hij niet anders dan diep door het stof gaan en publiekelijk excuses aanbieden. Blijft hij hooghartig dan zit er niets anders op dan WEGWEZEN. En ik begrijp dat niet iedereen in Hollands Kroon daar rouwig om zal zijn.....
Door Mark op
Dat de bewoners aangifte van smaad willen doen geeft ook wel aan wat voor bewoners het zijn
Door Gregoor (Burger) op
Waarom Nawijn de "zure burger"niet begrijpt?

Ivoren toren.
Weet niet wat er speelt in de maatschappij..
Machtswellustelling.
Niet duidelijk communiceren met de inwoners
Door drammen eigen belangen,
Belangenverstrengeling.

Het is net een mens zoek er maar eentje uit.

Maar over het algemeen klopt dit lijstje wel.

En er zijn er meer weetje nog die burgemeester uit Almere