of 65101 LinkedIn

Veroordeeld raadslid blijft in raad Echt

De 26-jarige Julien Penders blijft gewoon raadslid in Echt-Susteren, ook al heeft het gerechtshof in Den Bosch hem veroordeeld voor mishandeling. Het CDA in het Limburgse dorp ziet de mishandeling louter als een incident, liet voorzitter Marc Rooijen van het CDA Echt-Susteren weten.
8 reacties

De 26-jarige Julien Penders blijft gewoon raadslid in Echt-Susteren, ook al heeft het gerechtshof in Den Bosch hem maandag veroordeeld voor mishandeling. Het CDA in het Limburgse dorp ziet de mishandeling louter als een incident, liet voorzitter Marc Rooijen van het CDA Echt-Susteren maandag weten.

Mishandelen cafébezoeker

Het hof legde de man maandag een voorwaardelijke celstraf op van drie maanden en een taakstraf van 180 uur voor het mishandelen van een cafébezoeker in Maastricht. Ook moet hij het slachtoffer een schadevergoeding van ruim 3200 euro betalen. Penders sloeg zijn slachtoffer op kerstavond 2011 tijdens een ruzie in een café in Maastricht een gebroken schedel. Dat Penders dit ontkent, vindt het hof ongeloofwaardig.

 

Extra stemmen

Volgens Rooijen is het besluit om Penders desondanks als raadslid te handhaven besproken met zowel het provinciale als het landelijke CDA. 'Het hoger beroep liep al tijdens de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar, en toen kreeg Penders zelfs honderd stemmen extra’, zegt Rooijen. 'Dat betekent dat de kiezers vertrouwen in hem blijven stellen.’


Onderzoek landelijke integriteitcommissie

Het CDA gaat op landelijk niveau de zaak nog wel bekijken en in gesprek met Penders, zo liet een woordvoerder van de landelijke partij weten. 'In principe ligt de verantwoordelijkheid op lokaal niveau, een raadslid beslist in samenspraak met fractie. Maar los daarvan hebben we een landelijke integriteitcommissie, die gaat de zaak bekijken.' De zegsman verwacht dat kort na de zomer de commissie met de uitkomst van dat onderzoek komt. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door p op
Het strafbare feit is al weer een tijdje geleden gepleegd, hij is gestraft en ook niet onbelangrijk ook de kizer heft het mee kunnen nemen in zijn afweging om te stemmen op deze persoon. Dus tja, wat verwacht je nog meer, behalve dat we het nog jaren deze meneer nadragen??
Door Stef (Limburger) op
@Lezer (burger): De burgemeester van Voorburg heeft deze week aangifte gedaan tegen een D66-raadslid wegens integriteitsschendingen. Dit speelt dus in hartje Randstad. Alleen bericht BB daar niet over. Die schrijven liever negatief nieuws over Limburg, VVD of CDA.
Door Erik koppe (Statenlid) op
Speelde het CDA in Echt-Susteren eerder voor Simterklaas, nu blijkt ook zwarte piet in Echt-Susteren te wonen. Enig zelfreinigend vermogen ontbreekt blijkbaar nog steeds.
Door loek op
Sla ieder zijn schedel los
Het cda blijft de bos
De nieuwe slogan van het cda
ik zou mij daar voor schamen als ik zo iemand in mijn gelederen had
Door Lezer (Burger) op
En weer blijkt integriteit de Achilleshiel van Limburgse politici. Kunnen we Limburg niet over doen aan België? Dat scheelt een hoop Van Rey, Weekers en nu weer dit gedoe.
Door P. Pluim op
CDA crimineel!
Door Rutger op
'Het houdt nooit op, niet vanzelf'
Door Ferdie de Jong (burger) op
En wederom blijkt dat zelfreinigend vermogen in de politiek volledig ontbreekt!

Vacatures

Van onze partners