of 58952 LinkedIn

Verkiezing Beste Lokale Bestuurder van start

Wie wordt de beste lokale bestuurder van 2016? Vanaf vandaag kunnen lezers van Binnenlands Bestuur hun stem uitbrengen op één van de tien genomineerden voor deze jaarlijkse titel.

Wie wordt de beste lokale bestuurder van 2016? Vanaf vandaag kunnen lezers van Binnenlands Bestuur hun stem uitbrengen op één van de tien genomineerden voor deze jaarlijkse titel.

Genomineerden
Twee burgemeesters,  zes wethouders, een hoogheemraad en een commissaris van de Koning. Dat zijn de tien genomineerden voor de titel Beste Lokale Bestuurder 2016. De burgemeesters zijn Henri Lenferink van Leiden en Ahmed Aboutaleb van Rotterdam. De laatste werd de laatste twee jaar verkozen tot Beste Lokale Bestuurder. Lenferink werd in eerdere jaren ook al enkele keren genomineerd. De genomineerde wethouders zijn Staf Depla (Eindhoven), Victor Everhardt (Utrecht), Jeroen Olthof, (Zaanstad), Paul Smeulders (Helmond), Marianne Smitsmans-Burhenne (Roermond) en Peter van Zutphen (Heerlen). Ook commissaris van de Koning van Noord-Brabant Wim van de Donk en hoogheemraad Toon van der Klugt van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard zijn genomineerd voor de titel Beste Lokale Bestuurder.

 

Kleine gemeente en jonge bestuurder

Voor Beste Bestuurder van een kleine gemeente zijn wethouder Frits Alberts van Borger-Odoorn, wethouder Ilse Saris van Winterswijk en wethouder Jan Burger van Wijk bij Duurstede genomineerd. Kanshebbers voor de titel Beste Jonge Bestuurder zijn de Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk, wethouder Hein Kuiken uit Harlingen en wethouder Floris Schoonderwoerd van de gemeente Kaag en Braassem.

Beste organisatie
Provincies, gemeenten of waterschappen kunnen daarnaast in aanmerking komen om uitgeroepen te worden tot Best Bestuurde decentrale overheidsorganisatie. Voor deze titel zijn de gemeenten Breda, Molenwaard en Rijssen-Holten, de provincie Zuid-Holland en Waterschap Vallei en Veluwe genomineerd.

 

Onderzoek
Om tot deze tien genomineerden te komen heeft onderzoeksbureau Necker van Naem in opdracht van Binnenlands Bestuur een uitgebreid onderzoek gehouden. Afgelopen maand zijn alle burgemeesters, wethouders, raadsleden, griffiers, gemeentesecretarissen, commissarissen van de koning en leden van Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten benaderd om deel te nemen aan een online onderzoek. De uitslag van de verkiezing is voor de helft gebaseerd op de stemmen van de lezers en voor de andere helft op de stemmen van de bestuurders.

Bekendmaking 

Vanaf maandag 9 januari 2017 kan er worden gestemd op de genomineerden voor alle categorieën. De stemming sluit op donderdag 19 januari. De bekendmaking is op donderdag 26 januari, tijdens het Binnenlands Bestuur Nieuwjaarsevenement Kompas 2017 in het Provinciehuis van Utrecht. Eerder werd de titel Beste Lokale Bestuurder in de wacht gesleept door Marco Florijn, Lodewijk Asscher, Bas Eenhoorn, Henk Aalderink, Albert Rodenboog en Ahmed Aboutaleb.

 

Hier vindt u de genomineerden >>> 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Waarnemer op
Dat de beste pvda'er moge winnen..hou ermee op, niemand neemt deze partijdige flauwekul serieus.
Door Dirk op
Dit is echt een "ambtenaren feestje". Het gaat er niet om wie beter is. Dat is niet te meten. Het gaat er alleen om hoeveel vrienden je kan overtuigen om op jou te stemmen.
Door Koop Brandsema (oud raadslid) op
Frits is een harde werker die weet waar hij mee bezig is een grote dossier kennis heeft.
Door garmonbozia op
Wat een feest, men mag weer op nooitgekozen PvdA bestuurders stemmen.
Door Klaartje op
En zo als ieder jaar is het PvdA-gehalte van de genomineerden weer hoog.
BB blijft toch het linkse ambtenarenblaadje.
Door J.G.B de Ruijter-Lijftogt op
Ilse is gewoon een heel harde werker!!!