of 59130 LinkedIn

Verkiezing Beste Lokale Bestuurder 2016

Wie wordt de beste lokale bestuurder? Tot 19 januari kunnen Binnenlands Bestuur-lezers stemmen op één van de tien genomineerden: twee burgemeesters, zes wethouders, een hoogheemraad en een commissaris van de koning. 

Wie wordt de beste lokale bestuurder? Tot 19 januari kunnen Binnenlands Bestuur-lezers stemmen op één van de tien genomineerden: twee burgemeesters, zes wethouders, een hoogheemraad en een commissaris van de koning. 

Dat zijn de tien genomineerden voor de titel Beste Lokale Bestuurder 2016. De burgemeesters zijn Henri Lenferink van Leiden en Ahmed Aboutaleb van Rotterdam. De laatste werd de laatste twee jaar verkozen tot Beste Lokale Bestuurder. De genomineerde wethouders zijn Staf Depla (Eindhoven), Victor Everhardt (Utrecht), Jeroen Olthof, (Zaanstad), Paul Smeulders (Helmond), Marianne Smitsmans- Burhenne (Roermond) en Peter van Zutphen (Heerlen). Ook commissaris van de koning van Noord-Brabant Wim van de Donk en hoogheemraad Toon van der Klugt van hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard zijn genomineerd voor de titel.

Voor Beste Bestuurder van een kleine gemeente zijn wethouder Frits Alberts van Borger-Odoorn, wethouder Ilse Saris van Winterswijk en wethouder Jan Burger van Wijk bij Duurstede genomineerd.

Kanshebbers voor de titel Beste Jonge Bestuurder zijn de Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk, wethouder Hein Kuiken uit Harlingen en wethouder Floris Schoonderwoerd van Kaag en Braassem. Provincies, gemeenten of waterschappen kunnen daarnaast in aanmerking komen om uitgeroepen te worden tot Best Bestuurde decentrale overheidsorganisatie. Voor deze titel zijn de gemeenten Breda, Molenwaard en Rijssen-Holten, de provincie Zuid-Holland en Waterschap Vallei en Veluwe genomineerd.

Om tot de genomineerden te komen heeft onderzoeksbureau Necker van Naem in opdracht van Binnenlands Bestuur een onderzoek gehouden. Afgelopen maand zijn alle burgemeesters, wethouders, raadsleden, griffiers, gemeentesecretarissen, commissarissen van de koning en leden van Gedeputeerde en Provinciale Staten benaderd om deel te nemen aan een online onderzoek. De uitslag van de verkiezing is voor de helft gebaseerd op de stemmen van de lezers en voor de andere helft op de stemmen van de bestuurders. De bekendmaking is op 26 januari. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.